Wpis z mikrobloga

Jak ludzie żyją z samochodami w takich porąbanych krajach jak Austria?

Kolejny raz jestem zmuszony przejechać przez poyebowo i postanowiłem, że zatrzymam się na weekend zobaczyć Wiedeń. Mam hotel z parkingiem.

Mimo wszystko zacząłem czytać o przepisach dotyczacych aut i za głowę się złapałem. Jak to całe miasto jest wielką strefą krótkiego parkowania? Jeszcze trzeba łazić do auta i chyba ten zegarek przestawiać, bo nawet jak max czas parkowania to 3h to i tak co godzinę trzeba zejść i wypisać nowy świstek. Różne miejsca mają różne czasy max parkowania, a część miejsc jest zarezerwowana tylko dla mieszkańców.

To jak do cholery ludzie tam funkcjonują? Jeszcze te ograniczenia na pojazdy komercyjne, jakieś lewackie spie***olone ograniczenia prędkości na autostradach do 100km/h, bo środowisko

No i zakaz spania w aucie xD - może nie znam problemu ale rozumiem, że jak chce się kimnąć w samochodzie, bo np czekam na kogoś to dostać mandat? I to nie że w Wiedniu tylko WSZĘDZIE!

Kamperem sie gdzieś zatrzymasz to mandat aż do 14k euro. Co to są za kary, że rujnują budżet ludziom?

#samochody #motoryzacja #austria #wieden
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@sizzln: Faktycznie jesteś przegrywam buahaha dawno takie błazna na wykopie nie widziałem xD

I to wszystko w temacie o poyebowie zwanym Austrią, bo przyszedłeś bronić swojego braku umiejętności prowadzenia samochodu xD

Nawet ci fajka zmiękła jak zacząłeś mnie obrażać ;)

A teraz wciskam guziczek i cała twoja bezużyteczna osoba znika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz