Wpis z mikrobloga

Czy ktoś tutaj z Was robił sobie Demo Drive jakiejś Tesli, we Wrocławiu na ulicy Wodzisławskiej? Właśnie zauważyłem na mapie, że jest taka możliwość. Jest napisane "self serve", więc zakładam, że jest tam jakaś samoobsługa. Jakie modele tam mają?

#tesla #samochody #samochodyelektryczne #wroclaw
anonimowy_programista - Czy ktoś tutaj z Was robił sobie Demo Drive jakiejś Tesli, we...

źródło: Screenshot 2024-08-29 at 09.30.03

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yelonek: jeszcze nie kupuje teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°) aczkolwiek myślę, że jest duża szansa, że kupię w przeciągu najbliższych 6-9 miesięcy. Natomiast z chęcią bym się przejechał Modelem X, żeby mieć porównanie.

Ja obecnie czekam na refresh modelu Y.
  • Odpowiedz
@Letoj: ekhem: https://www.reddit.com/r/CyberStuck/ ;)

Jak na auta za minimum 200k jakosc wykonania i spasowanie sa na bardzo niskim poziomie, mam mazde 3 2024, ktora w full opcji kosztuje duuuuzo mniej niz jakakolwiek tesla i jakosc wykonania wnetrza to niebo a ziemia (pomijam piano black -_-), siedzac w tesli mialem wrazenie, ze siedze w plastikowym autku dla dzieci, tylko troche wiekszym. Jak wpisze sobie "tesla build quality" i pooogladam filmy na
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: haha, te ze usa nie sa najlepszej jakosci to prawda, na szczescie na eu 3ki robia w chinach (bardzo dobrze) i Yki w berlinie tez jest ok.
oczywiscie ze pasazer moze wyjsc awaryjnie z tyłu https://www.youtube.com/shorts/S1jhCz12SKM ;)
p.s. 3ki starej generacji tez mi sie nie podobaly w srodku i na zewnatrz ale ten nowy model 2024 jest bajka, polecam sie przejechac
(w polsce bym pewnie nie kupil, ale norwegii
  • Odpowiedz
@ulath nie ma referali aktualnie
@pasta_alla_carbonara Dlaczego Tesla?

1. Elektryczne auto jest super fajne oczywiście pod warunkiem ze masz miejsce parkingowe i nie jeździsz czesto daleko.
2. No i gdy zdecydujesz sie ma elektryka to nie mas dużego wyboru. Nawet jesli tesla w któryś aspektach kuleje to jednak ma dużo przewag.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: ja Cię przekonywać nie będę. Ja jestem przekonany. Mam miejsce w garażu i możliwość zainstalowania ładowarki. To znaczy, że codziennie mogę naładowany i praktycznie nie ładować się na trasie prawie nigdy. Robie może 6 dłuższych tras w roku, długości ok 400 kilometrów. Mogę taką trasę przejechać bez ładowania. Rocznie przejeżdżam 8000 km.

Na moich typowych trasach kierunek Śląsk już mam 2 superchargery do tego kilka innych ładowarek. W małym
  • Odpowiedz