Wpis z mikrobloga

Z racji tego że prowadząc firmę 20 lat postanowiłem iść do normalnej pracy a firmę zostawić sobie jako dodatkowe źródło dochodu zacząłem wysyłać CV do różnych okolicznych firm. Co się okazało? Otóż okazało się że nic nie potrafię,h-j że ogarnąłem przez 20 lat sam tysiące rzeczy który h musiałem się sam nauczyć. Na rynku pracy nie mam kwalifikacji, jestem jak uczeń po technikum #praca #praca
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fafuz: wszystko możliwe. Nawet jeśli nauczyłeś się tych "tysiąca rzeczy", to co to ma wspólnego z byciem przydatnym okolicznej firmie?
  • Odpowiedz
Otóż okazało się że nic nie potrafię

@fafuz: Pewnie potrafisz, tylko nie to czego szukają. To zresztą nie jest kwestia własnej firmy, tylko tak zwanego "zasiedzenia się" i zdarza się też w "normalnej pracy". Ktoś siedzi 15 lat w jednej firmie i jest "ekspertem" od spraw tej konkretnej firmy, ale większość tych umiejętności nijak nie transferuje się do innej firmy. Bo co z tego, że znasz doskonale jakieś wewnętrzne oprogramowanie,
  • Odpowiedz
większość tych rzeczy wiem że ogarnal bym w parę dni

@fafuz: niestety firmy mają awersję do brania ludzi których trzeba szkolić. Częściowo dlatego że na rynku jest dużo skoczków i gość ucieka do następnej firmy zanim się zacznie "zwracać". Częściowo też dlatego że firmy zwyczajnie nie stać i chcą tylko ludzi którzy będą od pierwszej minuty wyrabiać normę.

Przypuszczam że najgorsza opcja dla ciebie to średnie firmy. Np. w jakimś
  • Odpowiedz