Aktywne Wpisy
Dawul +128
Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi nie tak.
Coraz więcej wpisów na wykopie w gorących, w których dorośli 30latkowie żalą się jak 10letnie dzieci, że nie wyszło im w życiu, bo rynek nieruchomości, rynek matrymonialny wszystko be.
Aha no i oczywiście muszą to wplątać dzietność. Gdyby mieszkania były po 5 zł to dzieci by się rodziło na potęgę xD.
O
Coraz więcej wpisów na wykopie w gorących, w których dorośli 30latkowie żalą się jak 10letnie dzieci, że nie wyszło im w życiu, bo rynek nieruchomości, rynek matrymonialny wszystko be.
Aha no i oczywiście muszą to wplątać dzietność. Gdyby mieszkania były po 5 zł to dzieci by się rodziło na potęgę xD.
O
MorDrakka +353
Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne marzenia. Zrobiłem prawo jazdy na motocykl, kupiłem motocykl i pojechałem nim na wycieczkę po Europie.
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej
#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej
#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
Czyżby jednak nie jesteście tacy zajebiści? Już nie ma porad typu jeśli zarabiasz mało to naucz się Pythona albo innego C, w czym masz problem? Bardzo mnie cieszy, że wasza arogancja w końcu została wyregulowana przez wolny rynek który tak ubóstwiacie :D Jednak ukończona polibuda i umiejętność klepania kodu w notatniku już nie sprawia że jesteście nadbogami i każdy rachunek wystawiony przez prawdziwego specjalistę będzie Wam o tym przypominać. A za kilka lat będzie coraz lepiej kiedy absolwenci bootcampów dojdą do poziomu senior i wam zaniżą stawki do średniej krajowej. Albo nawet niżej.
Teraz gościem jest spec który ogarnia hydraulikę, kostkę brukową, naprawy samochodów albo układanie płytek. Bo im się chce pracować i nie boją się brudu. A ty senior deweloperze patrz jak siła nabywcza Twojej pensji spada z miesiąca na miesiąc. Takie prawa wolnego rynku - duża podaż powoduje spadek cen waszych usług. Trzeba było się nie chwalić na prawo i na lewo jak to pracujecie zdalnie z bali i zarabiacie po 30k.
#programista15k #bootcamp #bekazit #pracait #konfederacja #zarobki #korposwiat #budownictwo
ten tez pewnie niezły pitos kosi, szkoda tylko ze jest na granicy omdlenia i tak co dzień a szefo pewnie beke z ziomkami toczy ze dziś mocno się zataczał po szychcie
@Romska_Palo_Ul_Laputa: górnicy od czasów Gierka się dobrze mają i póki co nie zapowiada się żeby mieli gorzej, może jak elektrownie jądrowe/wiatrowe otworzą
@Viado: XxxxxxxxxxxxxxxxD
To że ktoś teraz zarabia dobrze kładąc kafle czy kostkę na czarno nie imponuje mi wcale, chce zobaczyć jego plecy jak będzie miał 60 lat.
Lekarz to jest inna liga, ale z drugiej strony jak ja kupowałem dom, to lekarze z mojego rocznika dopiero kończyli speckę
Screen pochodzi ze strony rocketjobs
Mega odpowiedzialność, długa i droga edukacja.
Mało który lekarz pracuje 40h tygodniowo i wątpie, że ta oferta na SOR to tylko zwykły etat.
Trochę im zazdroszczę, że mogą bez większych fikołków pracować do śmierci za taki hajs.
@wpiot: Zależy, kiedyś chodziłem do psychiatry babki co tylko 3 dni w tygodniu przyjmowała w swoim gabinecie bo mi mówiła, że chce korzystać z życia. Resztę czasu jeździła konno, podróżowała, korzystała. Zależy od człowieka. Ta praca jest niesamowita jakie możliwości daje i jaką ma się elastyczność zarazem.
@Viado: Płacą za za dyplomy z 12 lat edukacji (lekarz specjalista) i mało płatne staże w tym czasie.
EDIT: Do tego koszty urządzeń, materiałów, koszty biurowe (gabinet), koszta asystentki/personelu
@Viado: Z tego kisnę niemożebnie za każdym razem przy tego typu wpisach xD
TAK- PŁACĄ 2000 ZA DZIEŃ MIETKOWI ROBOLOWI OD ŁOPATY XD
Bo wcale nie jest tak, że płacą firmie, która takich roboli porozumiewających się samogłoskami zatrudnia za najniższą najniższej krajowej xD
@wpiot: nono, po 40 latach przy biurku, to kondycja pleców może być porównywalna w obu przypadkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Viado: ostatnio gościu u mnie kopał minikoparką 4 godziny za 300 zł