Aktywne Wpisy

lubie-sernik +6
Czego najbardziej potrzebujesz w życiu? Jedna rzecz którą chcesz a nie masz.
123412341234 +16
Chciałem Wam pokazać na jakim poziomie są obecnie przegrywy. Jest to kolejny taki wpis. Chciałbym, żeby jak najwięcej osób zobaczyło istotę tej sekty i jej członków.

źródło: 1000013604
Pobierz
Tak się składa że mam dobrego znajomego który mieszka dość blisko feralnego miejsca, słyszał wybuch. Na miejscu nie był, ale na wsi szybko wieści się roznoszą. Otóż serwisanci do próby ciśnieniowej użyli... Tlenu. Tlenu który bardzo reaktywny w otoczeniu olejów, smarów których w pompie jest sporo i takie połączenie to idealny przepis na stworzenie b---y. Raczej o tym nie wiedzieli. Ja zakładam że doszło do sytuacji w stylu - "skonczył nam się azot, co robimy? A dawaj tlenem sprawdzimy, co się może stać?" Ale to tylko moje domysły, scenariuszy mogło być wiele.
Siła wybuchu była potężna. Media piasały o wielonarządaowych urazach - delikatnie powiedziane... Ofiary zostały w rozczłonkowane, kawałki ciał porozrzucane po całym podwórku... Nie będę pisał szczegołów, ale po prostu masakra.
Piszę tego posta ponieważ jestem pewnie że jest większe grono zainteresowanych przebiegiem tego wypadku, już pomijam fale antypompowców dla których takie zdarzenie to idealny pokarm, do nich i tak nic nie trafi.
Nie jestem chemikiem, dopiero dzisiaj dowiedziałem się jak taka mieszanka działa, no ale panowie serwisanci, to chyba powinni wiedzieć... Tym bardziej że wystarczyło w google wpisać, 'sprawdzanie szczelności pompy ciepła tlenem' i wyskoczył mi jako jeden z pierwszych wyników
https://forum.klimatyzacja.pl/showthread.php?tid=5214
#pompaciepla #ogrzewanie #prad #gaz #remont #remontujzwykopem #fotowoltaika