Aktywne Wpisy

Minieri +150
Zasnąłem przed chwilą w pociągu i obudziłem się tuż po mojej stacji - no klasyka, trudno. Wysiadam na wiosce, już 23:30 ale widzę światła na głównej drodze, co jakiś czas coś jeszcze jedzie to myślę pójdę próbować szczęścia zanim zadzwonię po taksówkę. Idę szosą w kierunku domu, świecę latarką w telefonie i macham. Do domu jakieś 5-6km, nie takie dystanse się wracało piechotą, ale to lata temu jak człowiek w formie był.

Itsu +26
Mireczki udało się (。◕‿‿◕。)
Nareszcie własny kąt. 3 lata budowy, z-----------a całymi dniami i nocami żeby jak najwięcej zaoszczędzić. Co się dało to robiłem sam - pozdro przede wszystkim dla Maria Budowlańca i tony innych kanałów budowlanych ( ͡º ͜ʖ͡º)
#budujzwykopem
Nareszcie własny kąt. 3 lata budowy, z-----------a całymi dniami i nocami żeby jak najwięcej zaoszczędzić. Co się dało to robiłem sam - pozdro przede wszystkim dla Maria Budowlańca i tony innych kanałów budowlanych ( ͡º ͜ʖ͡º)
#budujzwykopem

źródło: temp_file7647039024291044798
Pobierz
Problem polega na tym, że w tym parkingu nikt nie mógł dodzwonić się na 112 z powodu braku sygnału sieci komórkowej, a więc obecne osoby postronne musiały wybiec poza obiekt, by móc w stanie dokonać połączenia, w rezultacie karetka nie została wezwana w sposób szybki.
Lecz to nie wszystko.
Pojazd pogotowia ratunkowego ostatecznie nie przyjechał, za to po jakimś czasie przybiegli medycy niosąc ze sobą cały sprzęt. Jeszcze mój kumpel pomagał im nieść jakiegoś tableta.
Dlaczego tak? A no bo dlatego, iż sufit parkingu podziemnego jest za nisko usytuowany by umożliwić wjazd wysokim pojazdom, między innymi służbom ratunkowym.
Oburzony zaistniałą sytuacją wystosowałem zapytanie o kwestie zasięgu i sufitu do CH i otrzymałem odpowiedź widniejącą na screenie.
Jeżeli w takiego typu miejscu, ty lub ktoś bliski doznają zawału, gdzie każda sekunda się liczy, lub po prostu będzie potrzebna pilna pomoc komuś przypadkowemu, to radzę uzbroić się w cierpliwość, bo CH nie widzi w tym żadnego problemu.
#niewiemjaktootagowac #centrumhandlowe #galeria #budownictwo #prawobudowlane #pomoc #prawo #polska #zalesie #pierwszapomoc #ratownictwo #ratownik
źródło: Screenshot_2
PobierzNapisz jaka galeria, żeby było wiadomo której unikac
Teorie spiskowe i dramatyczne gadanie jak duża część parkingów zamkniętych ma ~2m wysokości czy to w blokach czy w galeriach bo tak stanowią przepisy. Karetka obecnie to duży dostawczak więc skad to zdziwienie? Do wielu obiektów też jest utrudniony dostęp i trzeba dużą część drogi przebyć pieszo to należy takie obiekty zburzyć?
Nie wiem czy są jakieś przekaźniki, ale zasięg jest.
@PEKLONIKON:
A jeżeli będzie potrzebna pomoc na przykład na drugim piętrze rozległej galerii handlowej, to też trzeba tam będzie zapewnić dojazd dla karetki?
A realnie to może być całkiem spory kawałek do przebiegnięcia od wejścia.
@mentari wewnętrzne nadajniki, trzeba się kontaktować z operatorami, chyba Plus swego czasu
Edit: @Templar powyżej mi odpisał, szynki jest (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Bo 99% ludzi nie wie jaki to wiek średni i jak ich uświadamiam to wyją jak porąbani ze to nie prawda.
jeśli to Spectrum Tower w Wwie Twarda 18 to masz zasięg tylko i wyłącznie dlatego że to były wieżowiec telekomuny/orange i testowali tam rozwiązania, które potem zastosowali w metrze. Nie znam innego 5 poziomowego podziemia z zasięgiem a trochę ich