Aktywne Wpisy

Zopyross +14
Coraz częściej widzę oferty sprzedaży domów jednorodzinnych zakładających wymianę za mieszkanie i dopłatę albo dwa mieszkania. Za takimi wariantami kryją się dramaty rodzinne, pewnie chłop stawiał duży dom z myślą, że się tu jeszcze wnuki odchowają a tymczasem córka z synem trochę podrośli, dowody z urzędu odebrali i zakomunikowali, że się wyprowadzają a najlepiej to im mieszkanie w centrum gdzieś kup
Dzisiaj niemożliwością jest odtworzenie wielopokoleniowej rodziny żyjącej w modelu naszych dziadków,
Dzisiaj niemożliwością jest odtworzenie wielopokoleniowej rodziny żyjącej w modelu naszych dziadków,

źródło: dzci
Pobierz
Mokotowski +140

źródło: wykop-bezadblocka
Pobierz
Wiem, że w internecie jest mnóstwo kursów/filmów z których można by nauczyć się samemu SQL/Power BI, ale znam siebie i byłoby mi bardzo trudno zmotywować się do regularnej samodzielnej pracy.
Zacząłem rozglądać się za studiami podyplomowymi i jest tego sporo. Myślę o kierunku "Analityk business intelligence" na Koźminie w Warszawie. Program studiów podyplomowych jest w większości przypadków zbliżony. Nie wiem za bardzo czym się kierować przy wyborze. Czy jest tu może ktoś kto kończył tę podyplomówkę albo robił na innej warszawskiej uczelni i mógłby ją polecić/odradzić? Byłbym wdzięczny za jakieś polecajki, może być też na priv.
https://www.kozminski.edu.pl/pl/oferta-edukacyjna/studia-podyplomowe/analityk-business-intelligence
#businessintelligence #bi #it #pracbaza #sql #bazydanych #excel #studia #warszawa #kozminski #korpo #analizadanych
btw nie zakladales takiego tematu jakis tydzien/dwa temu?
Nie polecam. Analitycy aktualnie przebranżawiają się na inne zawody, bo pracy nie ma. Problem duży w całym IT, bo pracy coraz mniej, a kandydaci walą drzwiami i oknami byle się na staż załapać i zdobyć pierwsze doświadczenie. Kolejnym problemem jest to że ludzie z pierwszymi doświadczeniami już szukają pracy ponad rok bez efektów. Osobiście opuściłem tonącą łajbę i poszedłem do innej branży za podobne