Wpis z mikrobloga

#enigma2 #iptv #zgemma #oscam
Czesc wszystkim,

Potrzebuje ogarnac aby moja zgemma byla znajdowana przez "headened". Wie ktos jak zainstalowac minisatip na zgemme?

Wie ktos wiecej na temat konfiguracji ogolnej headened?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skyfire: on chyba ma serwer tvheadend i chce udostępniać z ze zgemmy tv, tylko nie rozumiem jaki tutaj jest problem, przecież każdy dekoder na e2 ma taką funkcjonaność od razu
  • Odpowiedz
  • 0
@Miecz12: @skyfire chodzi o to ze tvheadened jest zainstalowany na starym kompie, gdzie nie ma zadnego tunera przy nim. Wiec aktualnie odbior telewizji nie jest mozliwy. Natomiast mam zgemma h11s, ktora ma w sobie tuner, ale nie jest podlaczony w jakikolwiek sposob z tym starym pecetem. Dlatego sie glowie jak mam poprawnie zrobic serwer tvheaded korzystajac z tunera w zgemma h11s.

przecież każdy dekoder na e2 ma taką funkcjonaność
  • Odpowiedz
@blakker a oglądałeś kiedykolwiek tv z dekodera na innym urządzeniu niż dekoder/tv podłączony do tego dekodera?

I czego tutaj nie rozumiesz, napisałem że dekodery na e2 mają domyślnie funkcjonalność taką jaką ty chcesz doinstalować, to sobie wyobraź że już masz zaisbrslowny plugin który chciałeś i wykonaj kolejne kroki
  • Odpowiedz
  • 0
@Miecz12: 1. odp: nie. Nie ogladalem tv od wielu lat
2.
No to musze wiedziec jak zrobic aby tvheadened korzystal z dekodera nie majac polaczenia miedzy soba kablem. wiem ze trzeba podlaczyc sat > IP, tylko nie czaje jak.
  • Odpowiedz
@blakker musisz sobie kupić abonament w c+ albo cp, a jak chcesz wszystkie kanały to najlepiej oba, to będziesz mógł sobie takie coś zrobić bez problemu

No i ogólnie to powodzenia, bo jakby to zobrazować, ty chcesz zdobyć mount everest, a nawet nie raczkujesz
  • Odpowiedz
  • 0
@Miecz12: nie to ze chce zdobyc mount everest, po prostu mnie zaciekawilo to.

Czyli jezeli mam wykupiony serwer do oscam, to tvheadend bedzie pokazywal te same programy co ma zgemma? (na zgemmie mam oscam)

Jest cos lepszego od oscam? ncam slyszalem ale nie wiem czym sie rozni.
  • Odpowiedz
@blakker to jest to samo, a powiedz mi serio, jak ty sobie to wyobrażałeś że będzie działać, no bo tak na logikę, to jeśli nie brałeś dekodowania kanałów i iptv pod uwagę to zostaje jedynie magiczny sygnał który sam się zdekoduje...
  • Odpowiedz
  • 0
@Miecz12: Iptv w wiekszosci to reselerzy uslug od innych po wyzszych marzach, wiec spodziewalem sie ze mozna zrobic swoje wlasne iptv. Tylko nie rozumialem na jakiej zasadzie to wszystko dziala. Jedynie widzialem ze sa oscamy, ncamy oraz jakies powervu (to jest czarna magia te cale powervu, czym sie rozni, co daje itd.)

Wiesz moze na jakies zasadzie dziala takto iptv? Przeciez oni maja w ciul filmow itd

czy majac usluge
  • Odpowiedz
@blakker jak chcesz mieć filmy to sobie pobierasz film z internetu, wrzucasz go na serwer i masz film, to się ma nijak do telewizji, telewizja leci na żywo, w iptv przecież też ktoś musi ten sygnał zdekodować/odbierać, żeby sprzedawać go dalej...

Tak, mając tvheadend możesz sobie odbierać telewizję z dekodera na e2 na każdym urządzeniu które jest w stanie to odtworzyć, wszędzie, ale to samo się tyczy samego dekodera, nie trzeba
  • Odpowiedz
@blakker nie wiem co jest w tym dziwnego, filmy się z powietrza nie biorą w internecie, to tak jak mówić że dziwne to jest ze filmiki na yt muszą być na jakimś serwerze żebyś je mógł oglądać...

To już nawet nie są podstawy pirscenia tylko podstawy internetu.
  • Odpowiedz
@blakker: kolego wszystko można samemu i może to działać super. niestety nie polega to na tym, że wpadasz na pomysł i sobie robisz. Tym bardziej kiedy myślisz, że na portalach typu wykop znajdziesz porady na ten temat. Niestety trzeba mieć wiedzę. A wiedza to przed wszystkim litertura i doświadczenie. oglądać to można ze wsząd na wszystkim . kwestia wyobraźni
wojciet - @blakker: kolego wszystko można samemu i może to działać super. niestety ni...

źródło: Zrzut ekranu z 2024-08-30 02-10-55

Pobierz
  • Odpowiedz