Wpis z mikrobloga

Człowiek sobie wrócił po 8h z pracy, ogarnął się, zjadł coś i odpalił yt. Wyświetliła mu się jakaś stara rapowa nutka, więc odpalił. Usłyszał bit i przypomniały mu się szczeniackie lata jak z kumplami słuchał tego w czasach szkolnych. Wszystkie przypały w szkole, granie w gierki po lekcjach z kumplami, wychodzenie na boisko żeby pokopać z ziomkami w piłkę a przy okazji poszpanować przy dziewczynach, które wpadały też na boisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Brak trosk i problemów jakie człowiek ma teraz, za to troski lat młodzieńczych i pierwsze miłosne wtopy...ehhh kiedyś to było jak to mawia klasyk.

A że mamy koniec sierpnia to nostalgia dobija jeszcze mocniej. Patrzy człowiek przez okno, świeci pięknie słońce, ale promienie padają w ten taki "specyficzny" jesienny sposób. Nawet nie wiem jak wam to wytłumaczyć, ale po prostu czuje ten zbliżający się wrześniowy vibe gdy jeździło się autobusami/tramwajami po Warszawie do szkoły.

Nie będę tu pierdzielił głupot że było lepiej, bo nie chciałbym wracać do tamtych czasów mimo że wspominam je dobrze, grupa ziomków, grupa jakiś tam koleżanek (mam nadal kontakt mimo że wiadomo drogi lekko się rozeszły, każdy z nas kogoś znalazł i prowadzi jakoś swoje życie do przodu), ale teraz jednak człowiek też sobie jakoś tam dobrze żyje a i bliskich ma wokół siebie nadal. Teraz już należę do #wykop30plus i pozdrawiam wszystkich Mirków i Mirabelki z tego okresu.

Nic chyba tak nie daje uderzenia nostalgii jak muzyka. Potrafi w moment przenieść nas kilka lat wstecz. Dla każdego z nas będzie to inny kawałek, inny gatunek, ale zrobi to samo, czyli przeniesie nas parę lat wstecz... :)

#nostalgia #rap #kiedystobylo #wspomnienia #pracbaza #jesien
Kadet20 - Człowiek sobie wrócił po 8h z pracy, ogarnął się, zjadł coś i odpalił yt. W...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kadet20: katowalem ten mixtape w kolko, obok tego numeru wyzej jednym z moich ulubionych byl tez z Marysia i VNM "Uciec stad"
mialem tez konto na last.fm i jeden z tych numerow gdzies widnial jako najczesciej odtwarzany

dzieki za przypomnienie
  • Odpowiedz
A że mamy koniec sierpnia to nostalgia dobija jeszcze mocniej. Patrzy człowiek przez okno, świeci pięknie słońce, ale promienie padają w ten taki "specyficzny" jesienny sposób. Nawet nie wiem jak wam to wytłumaczyć, ale po prostu czuje ten zbliżający się wrześniowy vibe gdy jeździło się autobusami/tramwajami po Warszawie do szkoły.

@Kadet20: Doskonale to rozumiem. Klimat powolnego przechodzenia lata w jesień jest piękny na swój sposób z tego też wywodzi się
  • Odpowiedz
Nic chyba tak nie daje uderzenia nostalgii jak muzyka. Potrafi w moment przenieść nas kilka lat wstecz. Dla każdego z nas będzie to inny kawałek, inny gatunek, ale zrobi to samo, czyli przeniesie nas parę lat wstecz... :)

@Kadet20: Moim zdaniem najpiękniejszą rzeczą w muzyce jest właśnie to, że takowa wywołuje emocje i potrafi naprawdę wpłynąć na człowieka, nawet nie chodzi oto przenoszenie kilka lat wstecz chociaż wiadomo czasami to
  • Odpowiedz
@Kadet20: Też znam to uczucie, kiedy sierpień powoli dobiegał końca, zbliżała się szkoła. Wrzesień to był zawsze dla mnie jakiś tam czas mobilizacji, kolejna klasa czy nowa szkoła i nowy rozdział w życiu. Mimo że wraz ze szkołą przychodziły „obowiązki” to lubiałem wracać do tych ludzi. Dwa miesiące rozłąki (dzisiaj to zaledwie dwie wypłaty) kiedyś wydawało się bardzo długim okresem. Z perspektywy czasu widzę, jak potrafiliśmy się zmienić i wydorośleć
  • Odpowiedz