Aktywne Wpisy
Odkryłam na czym polega językowe upośledzenie Mumina (oprócz braku umiejętności płynnego czytania). Otóż w jego mózgu uszkodzony jest ośrodek odpowiedzialny za literę "i". Ta skomplikowana samogłoska po prostu jest niemożliwa do przetworzenia przez Mumina sagan.
Przykłady:
"alkoholykem" (alkoholikiem)
"Fylyp" (Filip)
"Polske" (Polskie)
"Pekarnyk" (Piekarnik)
Przykłady:
"alkoholykem" (alkoholikiem)
"Fylyp" (Filip)
"Polske" (Polskie)
"Pekarnyk" (Piekarnik)
strawberian +5
Jak dostaję co miesiąc blika 1500zl za usługi seksualne to muszę gdzieś to zgłaszać?
!!UWAGA!! SUV ALERT!!!
Witajcie
Zastanawiam się nad leasingiem auta i dlatego chciałbym rozpocząć dyskusję ponieważ nie znalazłem sensownego wątku w ostatnim czasie.
Szukam SUVa a tak na prawdę bardziej crossovera ale może bardziej opiszę jakie są powody bo widzę, że te pojęcia chyba już nie mają sztywnej definicji i są wymienialne.
Decyduje się na taki typ auta ponieważ chcę auto wyższe, zawsze najwygodniej jeździło mi się takimi autami (nawet busami) i mimo, że wiem, że czasem są pogardzane to dla moich wymagań są najlepsze. Klasyczne duże SUVy były za duże do miasta ale te obecne wydają mi się być ok. Więc jak ktoś chce tu pisać opinie, że ten segment to dziadostwo itd. to proszę pominąć wątek.
Co autko musi mieć?
-Auto przeważnie do miasta, o niskim spalaniu, jak najmniej awaryjne i problematyczne, mniejszych rozmiarów.
-Silnik to tylko albo benzyna albo hybryda (bez plug in)
-Koniecznie automat
-ok 150 tys. zł
Przejrzałem różne materiały i artykuły i na razie mam parę nowych autek
-honda hrv - bardzo atrakcyjna cena za nowy model (140k)
-kia niro - w masie artykułów widnieje jako najoszczędniejszy, najmniej wadliwy i najlepszy w stosunku jakość-cena (ok 146k)
-Mazda CX-30 - Też bardzo często się pojawia w różnych polecajkach itd. (160k)
-Cupra Formentor - ciekawy samochód ze sportowym zarysem - którego w sumie nie potrzebuję (prawie 170k)
-volvo xc 40 - zawsze podobały mi się dziadkowe volv`a - ale tu cena bardzo wysoka więc to na starcie skreślone (prawie 200k)
No i najważniejsze, synonim luksusu (stereotypowo) gdzie jako dziecko te auta widziałem nowe lub prawie nowe tylko i wyłącznie w gazetach. Więc jako jedyny wymieniam tu jako używany bo jest +- w tej stawce cenowej
-używany mercedes GLA (3-4 letni) (ok 160k)
Pewnie jakbym się na jakiś model zdecydował to szukałbym do 3-4 lat i tak sensownego używanego z opcją leasingu
Ewentualny zakup i tak dopiero w nowym roku ale co zaszkodzi już popatrzeć i podebatować. Co waszym zdaniem jest jeszcze warte uwagi? ;)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
- luksus
- GLA
A na tego gunwomercedesa nawet nie patrz, miej trochę godności.
https://pewneauto.pl/oferta/lexus-ux/247519
Ten trochę ponad 20k przebiegu
Z nowych w tym budżecie powinien być ch-r i nawet tańszy Yaris cross całkiem fajne auto do miasta
Ewentualnie Skoda Karoq 1.5 tsi automat też się mieści w wymaganiach.
@czlowiekproso: No i ciekawie wygląda w środku ten lexus. Popatrzę po pracy :)
Nie namawiam, polecam się zapoznać. Arkaną bzikam od dwóch miesięcy (1.3 TCe).
@Phoryn: mam w rodzinie takie Niro, a Kie i Hyundaie już od lat generalnie.
Niro HEV to nie jest rakieta (ale mało który HEV jest), jest za to oszczędny, wygodny, dość spory w środku. Jeździłbym.