Wziąłem auto za 100k brutto, na leasingu 110% czyli do spławy 110k brutto Kupiłem OC/AC + GAP Fakturowy Po 5 miesiącach doszło do szkody całkowitej.
1. Ubezpieczyciel w ramach AC wypłacił 110k brutto? 2. Ubezpieczyciel w ramach AC wypłacił 100k brutto i muszę samemu dołożyć 10k do spłaty leasingu? 2. Ubezpieczyciel w ramach AC wypłacił 100k brutto i GAP dorzucił 10k?
Jeśli mamy wariant drugi, to jak się przed nim uchronić?
@Beniamin_Emanuel: Firma wypłaci wartość z faktury ( o ile taka opcja była wykupiona,) opcjonalnie firma wypłaci wartość jaką wyliczy a GAP dopłaci do wartości fakturowej.
W obu przypadkach nikt nie zapłaci za oprocentowanie
@Beniamin_Emanuel: xD To teraz Ci ja odpowiem jako samozwańczy expert/specjalista zarówno w leasingu jak i ubezpieczeniu xD
1. Nie, wypłaci max Sumę Ubezpieczenia z polisy AC. A że to 1 rok to na 99,99% masz SU = FV więc 100k. Aby wypłacił 110k musiałbyś mieć co najmniej taką SU na AC + likwidator musiałby wycenić pojazd w dniu szkody na wartość 110k. 2. I tak i nie. AC wypłaci 100k
Wrzuciłem do pralki i suszarki zupełnie nowy sweter Ralph Lauren (90% wełna, 10% kaszmir) za 900zł. Po jego wyciągnięciu jest o 2 rozmiary mniejszy. Co robić, bo głupio mi stracić 900zł na sweter założony 1 raz?
WTF Wstaję rano a tam powiadomienie o przelewie na 1zl. Przelew na moje konto w innym banku, ale nie ja go robiłem, bo po co miałbym sobie przelewać złotówkę. W zleceniach stałych tego nie mam. Spotkaliście się z czymś takim? #pkobp #iko #bank
Kupiłem OC/AC + GAP Fakturowy
Po 5 miesiącach doszło do szkody całkowitej.
1. Ubezpieczyciel w ramach AC wypłacił 110k brutto?
2. Ubezpieczyciel w ramach AC wypłacił 100k brutto i muszę samemu dołożyć 10k do spłaty leasingu?
2. Ubezpieczyciel w ramach AC wypłacił 100k brutto i GAP dorzucił 10k?
Jeśli mamy wariant drugi, to jak się przed nim uchronić?
Odpowiedź chat GPT xd
#ubezpieczenie #gap #leasing
@Beniamin_Emanuel: Firma wypłaci wartość z faktury ( o ile taka opcja była wykupiona,) opcjonalnie firma wypłaci wartość jaką wyliczy a GAP dopłaci do wartości fakturowej.
W obu przypadkach nikt nie zapłaci za oprocentowanie
1. Nie, wypłaci max Sumę Ubezpieczenia z polisy AC. A że to 1 rok to na 99,99% masz SU = FV więc 100k. Aby wypłacił 110k musiałbyś mieć co najmniej taką SU na AC + likwidator musiałby wycenić pojazd w dniu szkody na wartość 110k.
2. I tak i nie. AC wypłaci 100k