Wpis z mikrobloga

Dzięki za wszystkie opinie o naszych żelkach, które pojawiły się pod wpisem rozdajo, który aktualnie wisi w gorących. Napisałem tam poniższy komentarz i tam on dotrze do niewielu osób, a chciałbym, żeby więcej osób dowiedziało się o nas coś więcej. Także przeklejam go tutaj, do osobnego wpisu. #gusto

Jeśli ktoś ma duże wątpliwości co do jakości naszych żelków, to zaplusujcie ten komentarz. Zapiszę Was wszystkich na listę testerów kolejnej partii radioaktywnych, a przy okazji dorzucę jeszcze kilka innych żelków. Anyżowych ( ͡ ͜ʖ ͡) Z komentarza pod rozdajo zapisałem 8 osób.

Niech to będzie taki mini post antyhypowy, żebyście nie wchodzili all-in po pachy w randomowe żelki z neta. Od dzisiaj obniżyliśmy darmową dostawę do 55 zł (było 69 zł) a na naszym Allegro wysyłka jest w smarcie od 45 zł. W takiej kwocie można zamówić coś na testy. Podrzucę Wam później przykładowe koszyki, które ja bym zrobił w tych kwotach.

----- Poniżej przekopiowany wpis

Może warto przypomnieć jedynie, że my te kwaśne żelki radioaktywne, jak i konfidenty, to stworzyliśmy tutaj razem na mirko. Było to trochę temu, ale my od tamtej pory nic przy nich nie zmienialiśmy. Poprawiliśmy jedynie proces wpuszczania nowych partii i kilka pobocznych procesów… Może warto coś odświeżyć?

W każdym razie ja dalej tu siedzę na mirko. Mimo że działamy też w innych zakątkach internetu, to otwarcie mówię ludziom, że początki są z Wykopu (z Mirko). Ludzie czasami się pukają w czoło i sugerują, żeby lepiej tego nie mówić. Może głupio, ale ja wierzę w ludzi, bo tyle dobrych ludzi, ile na Wykopie spotkałem, to nigdzie indziej mi się nie udało. Z Wykopu zatrudnialiśmy już z 10 osób. Policzyłem, że od 2014 miałem ponad 1000 privów tutaj z różnymi ludźmi. Wiele osób wysyłało mi różne podpowiedzi, jak zrobić lepsze żelki, co poprawiać w wysyłkach, w pakowaniu. Nie skłamię jeśli powiem, że dzięki Mirkom to udało się przetrwać naprawdę wiele cieżkich chwil i pod wieloma względami rozwinąć firmę. Chciałbym zawsze korzystać ze wszystkich rad, ale nie da się. Nigdy nie mieliśmy aspiracji na bycie Big Żelkorp XD z o.o. stąd często jest tak, że nasze żelki są po prostu zwyczajne, bo nie ma czasu i zasobów, żeby wszystkie pomysły wdrażać. Nawet nie mamy jako takiego działu R&D. Magiczne przepisy, jak np. na żelki bambusowe, powstały na tzw. kuchni (nasze breaking bad). No dobra, może ja mam ambicję na wielkie żelkorpo, ale za cienki jeszcze jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeżeli macie jakieś pomysły, np. jedliście spoko żelki na wakacjach albo mocne kwaśne, to można do mnie podsyłać. Jestem zawalony robotą, ale taką pomoc, to ja zawsze przyjmę z otwartymi rękoma. Potem chodzę po sklepach, kupuję i zjadam wszystko, co polecacie XD Teraz mam na liście wypad do Biedry. Normalnie tam nie chodzę, bo boję się escape roomów. Ale ktoś pisał o jednych spoko żelkach, które są tam i chcę stestować.

Czy kiedykolwiek sugerowałem, że jest inaczej? Że żelki Gusto to olaboga nie wiadomo co? Nie sądzę. Ja się jaram, ale wiem, że nie wszystkim smakują. Dawno nie pisałem postów antyhypowych jak kiedyś (czyli lista ułomności naszych żelków), a może trzeba znów zacząć.

To nie są żelki z Majorki ani Dubaju za 50€ za kg. Chociaż oczywiście, cena to nie wszystko. Radioaktywne mają mieszankę dwóch kwasków z cukrem w odpowiednich proporcjach + ważny jest proces obtaczania. To wszystko. Produkują to zwykli ludzie w małej mieścinie. Nigdy nie mieliśmy aspiracji na podbijanie świata. Chcieliśmy robić OK żelki, które smakują nam i ludziom którzy są blisko. Uważam że to się udaje bo o ile nikt z zakładu nie chce jeść kwaśnych XD to wszystkie inne żelki są kupowane przez pracowników na własne potrzeby. Mamy też sporo zamówień z okolicy (ludzie przyjeżdżają lub biorą odbiory osobiste). No i sam ciągle je wpierdzielam, mimo że liczę kcal, to 75-200g żelków co jakiś czas na luzie mieszczę w diecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może Kwaśny Konfident czasem przesadzą w swoich opisach? Popracujemy nad tym. Naprawdę zależy mi, aby nikogo nie wprowadzać w błąd. Pluję sobie w brodę, że nadal nie mamy takiej małej testowej paczki za 20 zł, żeby każdy mógł sobie po taniości zamówić na testy. Wtedy łatwo, szybko i tanio można by stestować. Teraz pewnie większość osób w ciemno zamawia za grubszą kasę i jeśli żelki nie spełnią oczekiwań to zainteresowanie z pewnością szybko przemienia się w odwrotnie uczucia ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mam nadzieję, że nikt tego wpisu nie odbierze jako odpalanie się, bo ktoś śmiał śmieć skrytykować żelki Gusto. Nie miałem tego na celu. Jak byłem młodszy to wiele razy się odpalałem. Chyba nie kumałem, że z żelkami jest jak z grochówka. To że ja nią gardzę, to nie znaczy, że wszyscy jedzą ją na siłę lub na ciężkim głodzie XD Byłem kiedyś na koloniach, byłem w cholerę głodny i skusiła mnie bułeczka, która była do grochówy. Wziąłem to g---o. Wydałem ostatnie 2 zł (rok max 2000) na mały talerz grochówki + bułka poznańska. No k---a, zjadłem pół łyżki XD mimo ogromnego głodu nie byłem w stanie się przemóc. Dobrze, że ta bułka była w zestawie. My dajemy w zestawie chrupki kukurydziane jak coś.

Dzięki za lekturę. Nie wiem, jak to zrobiłem, ale chyba tylko Michał Białek się ucieszy, że dostał tyle gratisowego unikalnego contentu* XD Idę spać, jutro kolejny dzień dilowania żelkami. A robota łatwa nie jest, bo za dobry marketing potem trzeba studzić, żeby ludzie na hype nie wchodzili all-in w randomowe żelki Gusto z neta ( ͡ ͜ʖ ͡)

Jakby ktoś potrzebował szybkich linków, żeby sobie poklikać, to proszę:
- radioaktywne żelki
- wszystkie nasze kwaśne żelki
- bambusowe żelki

*teraz już nawet Michau się nie ucieszy, bo zrobiłem duplicate content ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ecco sieś k---a rozpisał. jak ci wrzucę za paczkomat i zapłatę po cenie to mi spakujesz i poślesz po 3 sztuki z każdego smaku? dla mnie, żony i kaszojada, niech wiedzą jak smakuje wypok xD chyba że tego za mało będzie, mam 5 dych do p---------a, więc za 50-paczkomat żelków bym wziął ale muszą być wszystkie smaki
  • Odpowiedz
@ecco: zamówiłem w zeszłym roku i niestety totalnie nie siadło, zwykła żelka zasypana kwaskiem, do kwaśnej śmiejżelki od nim2 nie ma niestety nawet podjazdu ¯\(ツ)/¯
może gdyby sama żelka była jeszcze kwaśna a posypka nie była zwykłym chamskim kwaskiem?
ebson - @ecco: zamówiłem w zeszłym roku i niestety totalnie nie siadło, zwykła żelka ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Senuyo: a nigdy w życiu, ale jak zamówisz to napełnię Ci specjalnie paczkę flipsami z Biedry ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Just_Piotrek: a lubię se czasem popisać, jak mnie wena złapie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Skleję Ci taką pakę, ale to jak będę w Gusto, bo teraz klikam z daleka. We wrześniu będę. Jak nie chcesz tych 5 dych przewalić na głupoty, to podaję numer konta:
67 1870 1045 2078 1021 3517 0001
Odbiorca: Gusto Żelki
( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@ebson: dzięki, kupię sobie te kwaśne i zobaczę, czy coś mogę podpatrzeć. Samego żelka też dokwaszamy. Posypka to 3 rzeczy: kwasek jabłkowy, kwasek cytrynowy i cukier.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ebson: kliknij też plusa, wyślę Ci na testy, to też lukniesz, czy coś się zmieniło. 1,5 roku to dużo czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ecco: polecam tego Allegrowicza.

Kurde, muszę zrobić kolejne zamówienie, by mieć co wcinać w przerwie od roboty w Polonezie. Huehue
  • Odpowiedz
@ecco: wolałbym kawałeczki psiego gówna posypane kwaskiem cytrynowym niż wasze pseudo żelki. Raz zamówiłem mix różnych żeby spróbować które mi siądą i się niemiło zaskoczyłem. Zapłaciłem prawie stówę, a otrzymałem gorzej niż g---o. Pies mi nasrał do tych żelków i nie zauważyłem różnicy. Później z ciekawości skosztowałem samego gówna i okazało się smaczniejsze. Posypałem je kwaskiem cytrynowym i okazało się lepsze niż wasze żelki.
A ten kwasek co dajecie to
  • Odpowiedz