Wpis z mikrobloga

#qnap #nas #serwernas #ftp Mirki jak najlepiej wystawić FTP na NAS qnap tak żebym miał dostęp poza siecią lokalną? Mam kamerki #reolink i chce robić backup na nas Qnap - kamerki mają oddzielna sieć więc musi być wjazd na FTP/sftp z poza sieci lokalnej #siecikomputerowe
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czuczer: albo 2 interfejsy sieciowe do qnapa jeden pod neta drugi pod kamerki (jezeli można po usb podpiąć), albo switch zarządzalny i dwie sieci o ile qnap ogarnia, albo vpn do jakiegoś linuxowego, albo mikrotikowego routera który ogarnie ruch. Pytanie jak to dokładniej wygląda bo z tego co opisałeś wiele nie wynika
  • Odpowiedz
  • 0
@kpv15: mam router głowny od ISP do niego mam podpięty mesh linksys Velop. Do jednego z Velopów mam podpięty mikrotik hAP mini czy tam lite ktory transmituje wifi tylko dla kamerek. NAS jest podpięty to sieci Velop
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sirpingus no mam swiatłowód i ich modem. Do tego modemu mam wpięty AP Linksys z którego mam sieć mesh wifi po całym domu. No i do jednego z tych AP linksysa od sieci mesh wpisałem po kablu mikrotika żeby mieć oddzielna sieć wifi tylko pod kamerki
  • Odpowiedz