Aktywne Wpisy
kobiaszu +373
Chyba faktycznie trzeba prawnie wymuszać fabryczne ograniczenie prędkości bo inaczej się bydło nie nauczy i będzie jeździć z sądowym zakazem. Jaki sens homologowac pojazdy które jadą więcej niż te 180km/h jeżeli nie ma u nas w kraju drogi która pozwala legalnie tak szybko jechać? Niech se przyspieszają do setki w 3 sekundy ale kaganiec na 180km/h i koniec. Do tego surowe kary za ściąganie ograniczeń i problem się zmniejszy. W dzisiejszych czasach
sebek_r +195
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
Od paru lat zauważam u siebie skrajności w zachowaniu.
- Okresy empatyczne - w te dni moja inteligencja emocjonalna pracuje na najwyższych obrotach. Jestem mega empatyczny, dużo kontempluje, mam bardzo silne ciągoty do relatywizacji pewnych rzeczy i niejako tłumaczenia perpsektyw innych ludzi. Zupełnie jakbym się bawił w buddę, najbardziej na świecie pragnął pokoju i szukał w każdej duszy tej cząstki dobroci.
- Okresy normalne - taka mieszanka, ale dalej bardzo przyzwoicie jako element społeczeństwa. Raczej nikomu nie wadzę, otworzę drzwi starszej pani, korona mi z głowy nie spada, jestem wyczilowany.
- Okresy agresji - ch4j k4rwa ja. Tak sobie wyobrażam zdolności poznawcze patusów i tego elementu ludzkiego, co się zawsze śmiejemy, że nie widzi ciągu przyczynowo-skutkowego. A agresja to kuszące rozwiązanie wszyyyyyystkich problemów.
W okresie empatycznym chciałbym pomagać ludziom i dbać o zwierzątka. Moją ambicją jest bycie miłym dla drugiego człowieka. Widziałbym siebie jako zajebistego psychologa (ale może lepiej nie xD)
W okresach normalnych, chciałbym żeby wszyscy się ode mnie o------i. Aspiracją życiową jest mały domek na zadupiu i dobre zdrowie. Dalej mam skłonność do miłych gestów na rzecz drugiego człowieka, ale natura introwertyka działa na większych obrotach.
W okresach agresji mam ochotę ... na agresję. Atawizm pełną gębą. Dosłownie wymyślam fikcyjnie scenariusze i się na nie wk4rwiam. Kusi legion Ukraiński, bo k---s śmierć i zniszczenie. Świat zaczyna w------ć mnie fundamentalnie. Ludzie, układy, rządzące nim prawa.
Poj3bane. Chyba, że normalni ludzie też mają takie poj3bane wahadła.
Powiedziałbym, że normalny jest w 75%, hiper empatyczny w 20%, a 5% to właśnie takie dziwne dni, gdzie mam wrażenie, że sam siebie nie znam.
Jakbyście ugryźli temat pseudo-diagnozą? Od czego zacząć? Jestem poj3bany? Bardzo?
#kiciochpyta #psycholog #psychiatra
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Powodzenia (。◕‿‿◕。)