Wpis z mikrobloga

@AdrianV91: ustawiasz się na prawoskręcie tak jak kierowca i jedziesz, innego wyboru nie ma jak nagle na skrzyżowaniu odbijesz w prawo lub lewo to złamiesz przepisy bo masz nakaz jazdy prosto a nie "sugestie"
  • Odpowiedz
@AdrianV91: Faktycznie, z lewego pasa pewnie nie można, bo jest droga rowerowa na czerwono przez całe skrzyżowanie. Jednak przed skrzyżowaniem jest znak zakazu skrętu w lewo, ale nie dotyczy rowerów. Pasy rowerowe krzyżują się i nie ma na nich żadnych strzałek, więc na skrzyżowaniu możesz skręcić w lewo jak sądzę
Cyfranek - @AdrianV91: Faktycznie, z lewego pasa pewnie nie można, bo jest droga rowe...

źródło: Dietla_2

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Cyfranek: O tego znaku nie dostrzegłem, ale i tak wychodziłoby na to że trzeba jechać pasem dla aut po lewej stronie bo inaczej jak wspomniałem jest kolizja gdybym z pasa dla rowerów zjechał w lewo, przecinając pas dla aut na wprost.
AdrianV91 - @Cyfranek: O tego znaku nie dostrzegłem, ale i tak wychodziłoby na to że ...

źródło: ad

Pobierz
  • Odpowiedz
@AdrianV91: Patrzysz przez ramię, czy Cię nie chcą zabić i skręcasz :) Patrząc na tę fotkę, nie wydaje mi się, żeby można było rowerem jechać po pasie dla aut tutaj. Jest wyznaczony przejazd dla rowerów na czerwono i chyba trzeba się go trzymać
  • Odpowiedz