Wpis z mikrobloga

Minełą 14:00 więc można już publikować recenzje #starwars Outlaws. Nagrałem o grze aż półgodzinny materiał na swój #biedayoutuber kanał (tag do obserwacji lub czarnej listy), gdzie odpowiadam między innymi na pytanie czy jest to typowa "Ubigra" i w czym przypomina oryginalny koncept Beyond Good And Evil. Grę ogrywałem na #ps5 i chętnie odpowiem na wszelkie pytania. #gry #konsole #polskiyoutube #tworczoscwlasna #gwiezdnewojny
Antosh - Minełą 14:00 więc można już publikować recenzje #starwars Outlaws. Nagrałem ...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kopytakonia: pomijając kilka drażniących rzeczy (parę sekwencji gdy się skradasz i jak cię znajdą to trzeba ładować checkpointa, głupawe AI wrogów itd) to generalnie tak. Mocno czuć tu klimat Uncharted, połączony z kilkoma patentami rodem z Deus Ex.
  • Odpowiedz
  • 0
@AntyKuc: well, nie ma tu żadnych baz do wyczyszczenia, znaczników do odhaczenia itd. To jest taki light RPG w stylu immersive sim, zrealizowany na mechanikach rodem z Uncharted. Ale skoro już wydałeś werdykt to nie będę Cię na siłę przekonywać. Na pewno masz jakieś swoje gry, które dają Ci frajdę. Nieck każdy gra w co chce ^^
  • Odpowiedz
spoko recka, mega mnie zaskoczyl progres (albo cofniecie o 20pare lat xD) ze mapa nie jest zasrana znacznikami i gra nie odbiera przyjemnosci z eksploracji swiata wykonujac robote za nas i wszystkie ciekawe miejsca oznaczajac za nim sie nimi wgl zainteresujemy xD

wokism troche odstrasza, ale moze kiedys to sprawdze jak juz bedzie za max 40zl
  • Odpowiedz
  • 0
@katopa: no ja mam alergię na wokizm i powiedzmy, że jest tutaj znośny. Ale rozumiem podejście :D Co do znaczników to imho chyba kluczem jest to, że grę pitchowali goście od The Division. Jakby zrobili to ci, którzy na codzień trzaskają Asasyny, to pewnie by było jak zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam nadzieję, że Ubi z tego zrobi większą markę, albo jeśli nie, to niech
  • Odpowiedz
  • 0
@Tulej_Tulejka: jest ok. Wątek główny mnie wciągnął, przy czym w porównaniu z innymi grami SW jest to historia dużo bardziej kameralna. Nie ma żadnego ratowania galaktyki, zabijania imperatora itd. Za dzieciaka czytałem dużo książek SW i była tam takie dwie seria - jedna o Hanie Solo, druga o Lando. Star Wars Outlaws ma właśnie bardzo podobny klimat do tamtych książek. Niektórzy widziałem zarzucali (i w sumie muszę się z tym
  • Odpowiedz
zrealizowany na mechanikach rodem z Uncharted.

@Antosh: szkoda że nie ma mocapu w cutscenkach. Bieda. Set pieców i ogólnej postaralnosci jak w unchartedach raczej też nie ma bo to Ubisoft
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan: to prawda, chociaż z drugiej strony Uncharted to dużo krótsze gry i bardziej liniowe, więc łatwiej się postarać. Te półotwarte lokacje w U4 i Zaginione Dziedzictwo nie były tak duże jak choćby jedna planeta w Outlaws
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: to prawda, chociaż z drugiej strony Uncharted to dużo krótsze gry i bardziej liniowe, więc łatwiej się postarać. Te półotwarte lokacje w U4 i Zaginione Dziedzictwo nie były tak duże jak choćby jedna planeta w Outlaws

@Antosh: no właśnie, to są kolejne rzeczy w których uncharted jest lepszy od ubisoftowek
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan: co kto lubi :D Ja też lubię gry liniowe raczej, a najlepiej jak są liniowe i mają jakiś twist z replayabillity, jak Resident Evil. Ale z drugiej strony gdyby wszystkie gry były liniowe to nie moglibyśmy doceniać tych liniowych. Ja od czasu do czasu lubię sobie zarzucić open world od Ubi i w sumie dobrze, że przeszli z modelu "asasyn co roku" na ten cykl kilkuletni, bo wtedy faktycznie
  • Odpowiedz