Wpis z mikrobloga

W tym kraju nie da się nic załatwić po ludzku! Poszedłem do banku, gdzie jestem stałym klientem, z dobrą historią kredytową i całkiem ok zarobkami. Potencjał na kredytowanie jeszcze 3 działek, ale co z tego? Bank postanowił zaniżyć mi wartość kredytu tylko dlatego, że moja działka jest większa niż 1500 m² – ma 1650 m²! XD Babka która ogarniała kredyt zapewniała mnie, że zrobi wszystko, by uzyskać pełen kredyt, i prosiła o dwa dni cierpliwości. W tym samym momencie złożyłem skargę na to zaniżenie kredytu, a po dwóch dniach dzwoni do mnie ta babeczka co ogarniała kredyt i mówi, że nic się nie udało. Załatwiła tylko obniżony kredyt o 30k, pomyślałem dobra ogarnę sobie jakoś te dodatkowe 30k, podpisałem wniosek na to 210k. Chwilę później dostaje telefon, że muszą wstrzymać procesowanie wniosku, bo musi złożyć prośbę o odstępstwo proceduralne, co powinna zrobić dwa dni wcześniej jak zapewniała (doszła skarga xDD). Ostatecznie tego samego dnia dostałem decyzję na pełne 240k.

Druga sprawa, kupiłem głośniki z x-kom, które po trzech miesiącach padły. Zgłosiłem rękojmię, po 13 dniach dostaję odpowiedź, że głośniki działają, i że mieszczą się w 14-dniowym terminie, więc nie muszą spełniać mojego żądania. Odpisałem, pytając, na jakiej podstawie to stwierdzili, czekałem kolejne 14 dni i w końcu dostaję info, że naprawione głośniki jadą do mnie. Minęło pięć miesięcy i znowu przestały działać. Zgłosiłem kolejną rękojmię, tym razem po 9 dniach stwierdzili, że wszystko jest OK. Postraszyłem ich UOKiK-iem, poprosiłem o raporty z testów – i co? Zwrócili mi kasę xDDD

Teraz mam jeszcze zmagania z Energą – zmieniam taryfę budowlaną C1 na G1, którą poprzedni właściciele dostali bezprawnie. A na dokładkę mam słup energetyczny bez żadnej służebności na działce. Wysłałem żądanie o jego usunięcie. Czekam na rozwój sytuacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci #takbylo #zalesie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tataBrajanka: dlatego wolę te zacofane zachodnie banki, że idę i osoba z którą rozmawiam decyduje o udzieleniu kredytu, do tego bez żadnych sztywnych reguł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz