Wpis z mikrobloga

Witajcie Mirki i Mirabelki :)
Chciałabym Wam opisać moją historię ze sklepem Pan Materac i ostrzec was przed kupowaniem produktów w tym miejscu.
Więc, zrażona wcześniejszymi doświadczeniami kupowania mebli w sieciówkach postanowiłam kupić w końcu łóżko z porządnym materacem.
Zachęcona przez sprzedawcę w sklepie Pan Materac wybrałam łóżko New Elegance tapicerowane. Zostałam zapewniona, że to łóżko polskiego producenta jest bardzo dobrej jakości.
Za łóżko wraz z materacem zapłacilam łącznie ponad 9 tysięcy złotych.
Na łóżko czekałam 2 miesiące.
31 lipca 2024 r. Firma polecona przez sklep Pan Materac przywiozła lóżko i je złożyła.
10 sierpnia 2024 r. zauważyłam, że tapicerka na łączeniu łóżka pękła. Po 10 dniach.... Tego samego dnia pojechałam do sklepu złożyć reklamację. I niestety, dzisiaj dostałam odpowiedź, że nie uwzględniono mojej reklamacji, ponieważ zdaniem producenta jest to wada mechaniczna. Uprzedzając pytania: nie mam dzieci ani zwierząt. Więc według producenta czekałam 2 miesiące na łóżko po czym po 10 dniach przecięłam materiał nożem ? Ma to sens :)
I tak się kończy kupowanie mebli od polskiego producenta.
Jeżeli coś w moim wpisie poszło nie tak, to z góry przepraszam. Mimo, że jestem tutaj od 13 lat to mój pierwszy wpis :)
#materac #meble #meblujzwykopem #panmaterac
wioszko - Witajcie Mirki i Mirabelki :) 
Chciałabym Wam opisać moją historię ze sklep...

źródło: temp_file358959309293085416

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 11
@mateusz-bogacki Masz rację, mają dużo lepszą politykę niż polscy producenci mebli jak widać.
Chciałam wesprzeć polski rynek, jak widać niepotrzebnie i ze stratą dla samej siebie.
  • Odpowiedz
@wioszko: To rozdarcie nie wygląda że powstało samo z siebie. Mogło być od nowości rozdarte, i dopiero zobaczyłaś (może przy transporcie czy montażu)? Coś tam jest w środku co mogło zrobić to rozdarcie? Ostry kawałek sprężyny, śruba, etc?
  • Odpowiedz
@wioszko: Przecież to jest tak zrobione, że przy przesuwaniu wystarczy najechać na cokolwiek twardego co leży na podłodze i gotowe. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagle samo pękło po 10 dniach. Materiał nawet w kroku pęka dopiero przy kucaniu i to zwykle na szwie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Yawimaya: jak wrócę do domu z pracy, to dokładnie sprawdzę czy tam w środku nie ma jakiegoś ostrego elementu, który uszkodził materiał.
Najciekawsze jest to, że sklep nawet nie pofatygował się na miejsce, a orzekł na podstawie zdjęcia.
  • Odpowiedz
sprawdzę czy tam w środku nie ma jakiegoś ostrego elementu

@wioszko: sprawdź, jeżeli jest, opisz swoją sprawę do lokalnego rzecznika konsumentów, niech on się z nimi skontaktuje w twoim imieniu, zazwyczaj takie pisma potrafią zdziałać cuda. Jeżeli jednak tam jest zwykła deska to trudno będzie wyjaśnić samoistne powstanie pęknięcia po montażu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Yawimaya dziękuję za radę. Obawiam się, że to nie pomoże. Pogodziłam się z tym, że moja reklamacja nie zostanie uznana przez sprzedawcę.
Napisałam ten wpis po to aby ostrzec innych Mirków przed zakupami w tym sklepie i jeśli chociaż jedna osoba z niego zrezygnuje to mój cel zostanie osiągnięty :)
  • Odpowiedz
@wioszko: ja kupowałam w dr materac (podobnie się nazywają), materac mam z hilding, a ramę z nie wiem skąd, ale standardowa najtańsza.
Materac jest super, tak rama trochę widać, że po łepkach robiona, jednak materiał jest świetny i to coś na screenie wygląda biednie w porównaniu z tym co mam xD
Jedyne co właśnie było w tej ramie słabe, to środkowa deska przytrzymująca stelaże i materac, a raczej sklejka, bo
  • Odpowiedz