Witajcie Mirki i Mirabelki :) Chciałabym Wam opisać moją historię ze sklepem Pan Materac i ostrzec was przed kupowaniem produktów w tym miejscu. Więc, zrażona wcześniejszymi doświadczeniami kupowania mebli w sieciówkach postanowiłam kupić w końcu łóżko z porządnym materacem. Zachęcona przez sprzedawcę w sklepie Pan Materac wybrałam łóżko New Elegance tapicerowane. Zostałam zapewniona, że to łóżko polskiego producenta jest bardzo dobrej jakości. Za łóżko wraz z materacem zapłacilam łącznie ponad 9 tysięcy złotych. Na łóżko czekałam 2 miesiące. 31 lipca 2024 r. Firma polecona przez sklep Pan Materac przywiozła lóżko i je złożyła. 10 sierpnia 2024 r. zauważyłam, że tapicerka na łączeniu łóżka pękła. Po 10 dniach.... Tego samego dnia pojechałam do sklepu złożyć reklamację. I niestety, dzisiaj dostałam odpowiedź, że nie uwzględniono mojej reklamacji, ponieważ zdaniem producenta jest to wada mechaniczna. Uprzedzając pytania: nie mam dzieci ani zwierząt. Więc według producenta czekałam 2 miesiące na łóżko po czym po 10 dniach przecięłam materiał nożem ? Ma to sens :) I tak się kończy kupowanie mebli od polskiego producenta. Jeżeli coś w moim wpisie poszło nie tak, to z góry przepraszam. Mimo, że jestem tutaj od 13 lat to mój pierwszy wpis :) #materac #meble #meblujzwykopem #panmaterac
@mateusz-bogacki Masz rację, mają dużo lepszą politykę niż polscy producenci mebli jak widać. Chciałam wesprzeć polski rynek, jak widać niepotrzebnie i ze stratą dla samej siebie.
@wioszko: To rozdarcie nie wygląda że powstało samo z siebie. Mogło być od nowości rozdarte, i dopiero zobaczyłaś (może przy transporcie czy montażu)? Coś tam jest w środku co mogło zrobić to rozdarcie? Ostry kawałek sprężyny, śruba, etc?
@wioszko: Ja już się wyleczyłem z kupowania "porządnych bo polskich" rzeczy. Jak przyjdzie co do czego to Janusz i tak się na Ciebie wypnie a zapłacisz 2x albo 3x za "polską jakość"
@wioszko: jak już to uszkodzenie przy składaniu, no ale jak nie zauważyłaś tego od razu to po ptakach. Igła, nitka, mężus potrzyma łóżko, 3 minuty i zrobione ;)
@Yawimaya to rozdarcie jest dokładnie w miejscu, w którym znajduje się uchwyt do otwierania łóżka. Więc myślę że zauważyłabym to uszkodzenie od razu po montażu, bo żeby otworzyć łóżko trzeba się schylić właśnie obok tego rozdarcia.
@wioszko: Przecież to jest tak zrobione, że przy przesuwaniu wystarczy najechać na cokolwiek twardego co leży na podłodze i gotowe. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagle samo pękło po 10 dniach. Materiał nawet w kroku pęka dopiero przy kucaniu i to zwykle na szwie ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Yawimaya: jak wrócę do domu z pracy, to dokładnie sprawdzę czy tam w środku nie ma jakiegoś ostrego elementu, który uszkodził materiał. Najciekawsze jest to, że sklep nawet nie pofatygował się na miejsce, a orzekł na podstawie zdjęcia.
sprawdzę czy tam w środku nie ma jakiegoś ostrego elementu
@wioszko: sprawdź, jeżeli jest, opisz swoją sprawę do lokalnego rzecznika konsumentów, niech on się z nimi skontaktuje w twoim imieniu, zazwyczaj takie pisma potrafią zdziałać cuda. Jeżeli jednak tam jest zwykła deska to trudno będzie wyjaśnić samoistne powstanie pęknięcia po montażu.
@Yawimaya dziękuję za radę. Obawiam się, że to nie pomoże. Pogodziłam się z tym, że moja reklamacja nie zostanie uznana przez sprzedawcę. Napisałam ten wpis po to aby ostrzec innych Mirków przed zakupami w tym sklepie i jeśli chociaż jedna osoba z niego zrezygnuje to mój cel zostanie osiągnięty :)
@wioszko: ja już się nauczyłem, żeby niczego nie kupować od lokalnych januszy - zawsze były problemy z meblami, które kupowałem. Lepiej wziąć w ikei i mieć spokój
@wioszko: ja kupowałam w dr materac (podobnie się nazywają), materac mam z hilding, a ramę z nie wiem skąd, ale standardowa najtańsza. Materac jest super, tak rama trochę widać, że po łepkach robiona, jednak materiał jest świetny i to coś na screenie wygląda biednie w porównaniu z tym co mam xD Jedyne co właśnie było w tej ramie słabe, to środkowa deska przytrzymująca stelaże i materac, a raczej sklejka, bo
@wioszko raczej nie jest to wada, ktora sama prosto mogla by sie zrobic w 10 dni. Albo ktos to zrobil przy montazu, albo moze przesuwaliscie lozko i o co zahaczyliscie?
Chciałabym Wam opisać moją historię ze sklepem Pan Materac i ostrzec was przed kupowaniem produktów w tym miejscu.
Więc, zrażona wcześniejszymi doświadczeniami kupowania mebli w sieciówkach postanowiłam kupić w końcu łóżko z porządnym materacem.
Zachęcona przez sprzedawcę w sklepie Pan Materac wybrałam łóżko New Elegance tapicerowane. Zostałam zapewniona, że to łóżko polskiego producenta jest bardzo dobrej jakości.
Za łóżko wraz z materacem zapłacilam łącznie ponad 9 tysięcy złotych.
Na łóżko czekałam 2 miesiące.
31 lipca 2024 r. Firma polecona przez sklep Pan Materac przywiozła lóżko i je złożyła.
10 sierpnia 2024 r. zauważyłam, że tapicerka na łączeniu łóżka pękła. Po 10 dniach.... Tego samego dnia pojechałam do sklepu złożyć reklamację. I niestety, dzisiaj dostałam odpowiedź, że nie uwzględniono mojej reklamacji, ponieważ zdaniem producenta jest to wada mechaniczna. Uprzedzając pytania: nie mam dzieci ani zwierząt. Więc według producenta czekałam 2 miesiące na łóżko po czym po 10 dniach przecięłam materiał nożem ? Ma to sens :)
I tak się kończy kupowanie mebli od polskiego producenta.
Jeżeli coś w moim wpisie poszło nie tak, to z góry przepraszam. Mimo, że jestem tutaj od 13 lat to mój pierwszy wpis :)
#materac #meble #meblujzwykopem #panmaterac
Chciałam wesprzeć polski rynek, jak widać niepotrzebnie i ze stratą dla samej siebie.
Jak przyjdzie co do czego to Janusz i tak się na Ciebie wypnie a zapłacisz 2x albo 3x za "polską jakość"
Najciekawsze jest to, że sklep nawet nie pofatygował się na miejsce, a orzekł na podstawie zdjęcia.
@wioszko: sprawdź, jeżeli jest, opisz swoją sprawę do lokalnego rzecznika konsumentów, niech on się z nimi skontaktuje w twoim imieniu, zazwyczaj takie pisma potrafią zdziałać cuda. Jeżeli jednak tam jest zwykła deska to trudno będzie wyjaśnić samoistne powstanie pęknięcia po montażu.
Napisałam ten wpis po to aby ostrzec innych Mirków przed zakupami w tym sklepie i jeśli chociaż jedna osoba z niego zrezygnuje to mój cel zostanie osiągnięty :)
Materac jest super, tak rama trochę widać, że po łepkach robiona, jednak materiał jest świetny i to coś na screenie wygląda biednie w porównaniu z tym co mam xD
Jedyne co właśnie było w tej ramie słabe, to środkowa deska przytrzymująca stelaże i materac, a raczej sklejka, bo