Aktywne Wpisy

KorbenDallas +34
#raportzpanstwasrodka czyli podsumowując - waldi zrobil dziecko. Nie miał kwalifikacji do utrzymywania tego dziecka. Była żona ogarnęła mu papiery (pewnie orzeczenie o niepełnosprawności) żeby mógł podjąć jakąś pracę i żeby było z czego ściągać alimenty. Waldi dostając do ręki papier zatrudniający w firmie SOLID poczuł się silny i nastukal babcię na oczach dziecka, a następnym krokiem był wyjazd do Kambodży w celu poznania Marcina, który nawet nie chce mu mówić

Atreyu +23
Cholera, byłem wczoraj na randce.
I nie będzie to kolejny smutny wpis o złych p0kach więc jak na to liczycie, możecie w tym momencie przestać czytać.
Ogólnie na przestrzeni ostatniego miesiąca byłem na kilku randkach. Myślę że śmiało mógłbym o nich pisać pod jakimś osobnym tagiem, wystawiając oceny i pisząc reportaże ale po pierwsze mi się nie chce, a po drugie cenie swoje życie prywatne i wiem ilu na wykopie jest świrów. ( ͡º ͜
I nie będzie to kolejny smutny wpis o złych p0kach więc jak na to liczycie, możecie w tym momencie przestać czytać.
Ogólnie na przestrzeni ostatniego miesiąca byłem na kilku randkach. Myślę że śmiało mógłbym o nich pisać pod jakimś osobnym tagiem, wystawiając oceny i pisząc reportaże ale po pierwsze mi się nie chce, a po drugie cenie swoje życie prywatne i wiem ilu na wykopie jest świrów. ( ͡º ͜

źródło: op
Pobierz
bo jak wziąć wszystko do kupy to społeczeństwo może istnieć bez bezdzietnych ludzi ale społeczeństwo nie może istnieć z wyłącznie bezdzietnymi ludźmi. Bezdzietna osoba jest pasożytnicza, gdy rzutuje swój wybór na innych i twierdzi, że dzieci są bezużyteczne, i upiera się, że jej wybór jest powszechnie dobry, a dzieci są irytujące, ale potem polegają na społeczeństwie w zakresie pomocy i wsparcia, emerytur i usług. Społeczeństwo nie może istnieć bez dzieci.
Bezdzietni wasz wybór jest ok.
Po prostu zrozumta, że wasz wybór to ślepy zaułek.
Ludzie tacy jak ty wy nie przekażą genów i nie wymrą, a w marginalnych procentach nadal pasożytują na reszcie społeczeństwa.
Ciesz się życiem, jasne, ale twój wybór to ewolucyjna porażka.
Społeczeństwo, w którym jest zbyt wielu bezdzietnych ludzi, upadnie w taki sam sposób, jak drzewo ze zbyt dużą liczbą jemioły.
Widzisz jakieś wady? Coś jak Berlin w kwietniu 1945 roku tylko przez całe życie, do ostatniego człowieka.
@KingaM: sprawdź jaki % mężczyzn się rozmnażał przez tysiące lat, a poznasz odpowiedź
@KingaM: To nie mój wybór.
O kurcze, niezły klasyk xD
NIE pochodzisz od wszystkich swoich przodków.
Twój wybór to moralna porażka z dwojga złego wolę tę ewolucyjną
No tak i co w związku z tym?
@Satan_Was_a_Babyboomer: Ja widzę wady- bo by się Ruscy i Niemcy cieszyli, a moja polska dusza tego nie zniesie. To też jest kwestia mentalności- niektórzy Polacy mają kupę kompleksów i wschodnią mentalność, a Francuzi- jak to powiedział De Gaulle- zniosą wszystko, tylko nie to, że Francja nie jest wielka.
@KingaM: Mniej-więcej od kiedy wyewoluowaliśmy z orgranizmów jednokomórkowych do wielokomórkowych, okazało się że już niejedynym co można dać "swoim" to potomstwo.
Owszem geny takiego osobnika przepadają, ale to spore uproszczenie że jest to taka od razu porażka całego gatunku.
@KingaM: Antynatalizm nie twierdzi, że "dzieci są bezużyteczne", bo nie rozpatruje wyboru moralnego pod kątem użyteczności tylko, uwaga, moralności
@KingaM: a może właśnie tym, ze nie przekażą swoich genów jest wynikiem korzystniejszym dla społeczeństwa? Ludzi wcale nie musi być więcej i więcej, by gatunek przetrwał. Żeby przetrwały systemy wymyślone w oparciu o niekonczacy sie przyrost, to już inna bajka, ale tez nie wina tych ludzi.