Wpis z mikrobloga

#rodzina #przegryw #niepopularnaopinia #antynatalizm ale sobie super argument wymyśliłam aż przybiegłam na tag bezdzietniaków, słuchajcie:
bo jak wziąć wszystko do kupy to społeczeństwo może istnieć bez bezdzietnych ludzi ale społeczeństwo nie może istnieć z wyłącznie bezdzietnymi ludźmi. Bezdzietna osoba jest pasożytnicza, gdy rzutuje swój wybór na innych i twierdzi, że dzieci są bezużyteczne, i upiera się, że jej wybór jest powszechnie dobry, a dzieci są irytujące, ale potem polegają na społeczeństwie w zakresie pomocy i wsparcia, emerytur i usług. Społeczeństwo nie może istnieć bez dzieci.
Bezdzietni wasz wybór jest ok.
Po prostu zrozumta, że wasz wybór to ślepy zaułek.
Ludzie tacy jak ty wy nie przekażą genów i nie wymrą, a w marginalnych procentach nadal pasożytują na reszcie społeczeństwa.
Ciesz się życiem, jasne, ale twój wybór to ewolucyjna porażka.

Społeczeństwo, w którym jest zbyt wielu bezdzietnych ludzi, upadnie w taki sam sposób, jak drzewo ze zbyt dużą liczbą jemioły.
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JackBauer666: byku nie wstydź się brać pieniędzy rządu bo tak ta maszyna działa, wszyscy robimy zrzutę, wyciągają nieliczni, osoba prywatna i tak wyda je lepiej niż biurokrata. Just ciesz się z mojego 800+ bro
  • Odpowiedz
@KingaM napiszę po twojemu, żeby twoje czułki i czujki zrozumiały: słuchaj no sistah, z 800- leje z takich trolli like you, którzy in antynatalizm hashtag do b----l i nie da się readować adekwatnego contentu, because robisz wysrywy i offtopy. Idź to sleep because jutro znów będziesz się rozmnażaning z patusami i rwać los alimentos
  • Odpowiedz
Ciesz się życiem, jasne, ale twój wybór to ewolucyjna porażka. Społeczeństwo, w którym jest zbyt wielu bezdzietnych ludzi, upadnie w taki sam sposób, jak drzewo ze zbyt dużą liczbą jemioły.

No tak i co w związku z tym?
  • Odpowiedz
  • 0
@KingaM wolny wybor kazdego czlowieka czy chce miec dzieci. A spoleczenstwo powinno tez dzialac samonaprawczo jesli chce przetrwac, to jest-stwarzac warunki i mozliwosci zeby ludzie decydowali sie na dzieci.
  • Odpowiedz
Widzisz jakieś wady? Coś jak Berlin w kwietniu 1945 roku tylko przez całe życie, do ostatniego człowieka.

@Satan_Was_a_Babyboomer: Ja widzę wady- bo by się Ruscy i Niemcy cieszyli, a moja polska dusza tego nie zniesie. To też jest kwestia mentalności- niektórzy Polacy mają kupę kompleksów i wschodnią mentalność, a Francuzi- jak to powiedział De Gaulle- zniosą wszystko, tylko nie to, że Francja nie jest wielka.
  • Odpowiedz
Ciesz się życiem, jasne, ale twój wybór to ewolucyjna porażka.

@KingaM: Mniej-więcej od kiedy wyewoluowaliśmy z orgranizmów jednokomórkowych do wielokomórkowych, okazało się że już niejedynym co można dać "swoim" to potomstwo.

Owszem geny takiego osobnika przepadają, ale to spore uproszczenie że jest to taka od razu porażka całego gatunku.
  • Odpowiedz
rzutuje swój wybór na innych i twierdzi, że dzieci są bezużyteczne

@KingaM: Antynatalizm nie twierdzi, że "dzieci są bezużyteczne", bo nie rozpatruje wyboru moralnego pod kątem użyteczności tylko, uwaga, moralności
  • Odpowiedz
Ludzie tacy jak ty wy nie przekażą genów i nie wymrą, a w marginalnych procentach nadal pasożytują na reszcie społeczeństwa.

@KingaM: a może właśnie tym, ze nie przekażą swoich genów jest wynikiem korzystniejszym dla społeczeństwa? Ludzi wcale nie musi być więcej i więcej, by gatunek przetrwał. Żeby przetrwały systemy wymyślone w oparciu o niekonczacy sie przyrost, to już inna bajka, ale tez nie wina tych ludzi.
  • Odpowiedz