Wpis z mikrobloga

Moja siostra miała kłótnie z pracownikiem #play . Twierdzi, że prostowała nieścisłości (kłamstwa) które przekazywał moim rodzicom (60+). Pracownik kazał jej się nie odzywać, bo nie jest klientem (niski standard obsługi klienta ale ok, nic strasznego). Wystawiła negatywna opinię używając imienia (bez nazwiska) pracownika.
Pracownicy salonu użyli telefonu o którym była rozmowa w salonie do kontaktu z moją mamą grożąc, że negatywna opinia łamie rodo i moja siostra ma je usunąć. Moja mama jako osoba starsza jest przestraszona.
Czy pracownicy mogą podjąć decyzję o takim kontakcie? Wydaje mi się, że nie powinni korzystać z danych osobowych moich rodziców w celu uzyskania kontaktu z moją siostrą? Czy jesteśmy w błędzie, że to zachowanie nosi znamiona czynu zabronionego?
#p4 #play #rodo #afera
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@superglacial: dzięki. Mam nadzieję, że potraktują to poważnie. Rozumiem czemu koleś mógł się zdenerwować ale wydaje mi się, że zostały przekroczone pewne granice. Jak mieszkałem w Polsce to pracowałem w obsłudze klienta i za takie coś traciło się pracę od razu. Ciekawe czy Play też traktuje takie rzeczy poważnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@sroka22, przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Zapewniamy, że każde Wasze zgłoszenie, jest dla nas bardzo istotne. Dlatego zapraszamy do kontaktu w tej sprawie poprzez e-mail: iod@pomocplay.pl. Chętnie dokładnie postaramy się zweryfikować całą sytuację i odniesiemy się do niej po naszej weryfikacji.
  • Odpowiedz