Wpis z mikrobloga

Mam bardzo duży dylemat. Odłożyłem sobie 130 tysięcy złotych (wiem dla niektórych to grosze) i mam tak naprawdę 3 wyjścia co z nimi zrobić. Pierwsze - sprzedać swoje mieszkanie i dołożyć do niego tę kwotę i kupić większe na rynku wtórnym. Będzie gorszy standard na początku ale dwupokojowe mieszkanie z dzieckiem to męka.
Drugie - zainwestować, tak żeby w przyszłości faktycznie to były grosze (obecnie główny przychód pochodzi z działalność sezonowej). Aczkolwiek tutaj nawet nie mam pomysłu na co taką kwotę przeznaczyć. Myślałem nad większą ilością punktów ale jest ich po prostu brak na ten moment
Trzecie (najsłabsze ale najłatwiejsze) - wymienić auto, a rodzinie zafundować fajne wakacje żeby też coś z tego mieli

Koniec końców, którykolwiek z wariantów zostanie wybrany to i tak będzie ból dupska że może lepiej było wybrać co innego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#zalesie #januszebiznesu
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Coffeepls: wrzuc 30k na czerwone, przegrana duzej roznicy nie zrobi a jak wygrasz pojedziecie na wakacje. Inwestowanie bez wiedzy co robisz prawdopodobnie w-------i ci podobna czesc zaoszczedzonej kwoty, tylko bedziesz sie z tym p-------l pół roku i niepotrzebnie denerwował
  • Odpowiedz
  • 0
@Borsukii w jedyne w co w tej kwocie mogę zainwestować to 1-2 dodatkowe punkty handlowe z których wiem, że miałbym pewny dochód. A reszty faktycznie nie mam wiedzy. kiedyś bawiłem się w giełdy kryptowalut czy sprzedawanie w internecie ale teraz to już nie na moje nerwy
  • Odpowiedz
obecnie główny przychód pochodzi z działalność sezonowej

@Coffeepls: Nie myślałeś, żeby za ten hajs spróbować rozkręcić coś swojego? Co to za działalność sezonowa?
  • Odpowiedz