Wpis z mikrobloga

Szukamy SUVa do 200k brutto
Musi byc hybryda, i to nie miekka hybryda, tylko prawdziwa, HEV, nie musi byc to PHEV (bo to wlasciwie wykracza poza budzet :D)

Co byscie polecili w tych pieniadzach?

Do tej pory jezdzilismy:

Kia Sportage 1.6 HEV
Hyundai Tucson 1.6 HEV
Toyota RAV 4 2.5 HEV

Z tej trojki to Kia Sportage wypada najlepiej w stosunku jakosc/cena, wersja Anniversery to juz naprawde fajnie wyglada, mozna ja dorwac za 165k brutto, ale widzialem na zywo wersje amerykanska, i kiedy patrze na ten europejski maly ulep, to mi przykro XD
Dlatego RAV4 mi sie bardziej wizualnie podoba, bo jest wieksza, ale skrzynia CVT i wycie/halas podczas jazdy to jest dramat.

Moze cos jeszcze polecicie z wlasnego doswiadczenia?

Jeszcze czekamy na MG HS, ktore ma sie podobno pojawic zaraz w salonach, moze to tez jest jakis punkt zaczepienia :D

Bylismy w salonach VW, Mercedes, Audi, Peugeot, Cupra i pezoty, szczegolnie ten 408 no to piekny jest! Ale 1.2 vs 1.6 PHEV, ktory pali 9l, to jakies nieporozumienie :(

VW z ich Tiguanem to ponad 200k, Audi to samo... :( O Mercedesie nie wspominajac w ogole.

Cupra Formentor fajna, ale to samo co VW - ponad 200k za hybryde :(

Do VAGa nam najdalej, najblizej do Kia/Hyundai.

#leasing #samochody #motoryzacja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziend0bry przed kupnem, polecam wypożyczyć na dłuższą trasę. Nam wypadł tygodniowy wyjazd i 2000 km nową wtedy 2021 Kia Sportage. Warto było, bo zmieniliśmy zdanie co do kupna nowego SUVa w tej klasie.
  • Odpowiedz
@dziend0bry stoję przed podobnym wyborem ale z używanymi. Pewnie wybór padnie na sportage.
Pamiętaj że w sportage dopiero od wyższego wyposażenia niż anniversary są dostępne Ledy adaptacyjne (BL w górę).
  • Odpowiedz
@dziend0bry: odwiedź sobie jeszcze salon renault, a tam masz do wyboru więcej SUVów niż cała konkurencja razem wzięta. Austral, Arkana, Rafale, Espace. Wszystkie dostępne jako hybrydy.
Tutaj wpis mirka z espace w temacie spalania.
  • Odpowiedz
@dziend0bry: Nie wiem czy rav4 ma już nowy model ale jak 2 lata temu przejechałem się nią pierwszy raz to byłem w szoku jak Toyota gosniane auta robi i jakie guano mają ludzie w głowie by je kupować I JE POTEM ZACHWALAĆ.

Co prawda jechałem pluginem, więc ciężka bateria w bagażniku mogła powodować zły balans ale tak niebezpiecznym autem nigdy nie jechałem.

Tucson jest teraz po lifcie i zawsze na
  • Odpowiedz
@dziend0bry: Sportage to najgorsze auto jakim jeździłem, fatalne zawieszenie, brak mocy, jakość wykończenia wnętrza jak z jakiegoś taniego chińczyka plus zawieszający się tablet xD
  • Odpowiedz
@dziend0bry: HS nie jest w hybrydzie, ale za to cena świetna. Na tucsona wyciągniesz większy rabat, sportage w hev mam i polecam, jednak ja mam 2m wzrostu i z minusów to brak trzymania bocznego w fotelach oraz po rozłożeniu osłony nie widzę nic dalej jak 3 metry przed autem XD. Auto bezawaryjne, tablet ani razu mi się nie zaciął, zawieszenie bierz regulowane, skrzynia hydrokinetyczna, czyli żadnych szarpnięć jak w 7DCT,
  • Odpowiedz