Wpis z mikrobloga

Babka z demencją w domu. W nocy ma omany słuchowe, muzyczne. Dwa, czasami trzy razy w nocy budzi mnie krzyk "wyłącz to radio" albo stukanie o ścianę i gadanie, że zadzwoni na policje albo będzie tak walić, że sasiadka zadzwoni. Ostatnio noc w noc. Chodzę do pracy, zajmuje się nią, ucze się do egzaminów. Już mam stres i nie mogę zasnąć, a jak zaczyna choćby gadać w nocy to mam bijące serce i długo nie zasnę. Jeszcze jestem na wynajmie i strach, że będzie przypał, bo właściciel nie wie.
Mam ChAD- w teorii powinnam dbać o sen i nie stresować się.To wchodzi na jakiś wyższy level gównianego życia. Niby i tak jest dobrze jak jest.Babcia ma 90 lat i cudowne zdrowie jak na kilka chorób, do tego moja choroba opanowana i z kasą też spoko.Ale czuję się samotna, modle się by jakoś przetrwać.Tak tylko chciałam się wyżalić.

#depresja #zalesie
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ana77: Zakładasz słuchawki Peltor np. Optime 3, pod spód zatyczki piankowe (są też takie formowalne z wosku), słuchawki możesz jeszcze wypchać watą w środku, zamykasz drzwi od środka, opaska na oczy, i śpisz jak zabita.
Tylko gaz zakręcaj na noc.
Jak nie masz zamka, drzwi zostawiasz fotelem obrotowym na najwyższą wysokość, pod klamkę jakieś metalowe albo plastikowe obudowy po jakimś sprzęcie, żeby klamkę zablokować.
Noże chowaj. Balkon też zamykaj jej
  • Odpowiedz