Wpis z mikrobloga

Siemka Mirasy, chciałbym w najszybszy i najwydajniejszy sposób złączyć taką drewnianą konstrukcje. "Konstrukcja" składa się z dwóch bocznych listwe i trzech środkowych szerszych desek. Grubość wszystkich elementów to ok 1cm. Rozwiązanie nie musi być estetyczne, wystarczy żeby taka złączona konstrukcja wytrzymała przeniesienie w rękach. Myślałem o zszywkach do drewna (zaznaczyłem na zielono punkty, w których chciałbym je zszyć). Czy macie może pomysł bądź jakieś rozwiązanie? Ręczne zszywanie pistoletem trwa za długo, pewnie istnieją w innych branżach rozwiązania o których nie wiem a które mogłyby mi pomóc. Pomóżcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#drewno #dzialalnoscgospodarcza #biznes #pomyslnabiznes #firma #przedsiebiorczosc #inzynieria #stolarstwo #technologia
cleveland - Siemka Mirasy, chciałbym w najszybszy i najwydajniejszy sposób złączyć ta...

źródło: zbijaniesrodkow

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cleveland: na rysunku jest coś innego niż w opisie, zszywacze są zapewne i szybkie, na multi punkty na produkcji stosują kleje termiczne, czyli maszilew tam dysz i na raz masz ileś tam kropek z klejem
  • Odpowiedz
@cleveland jak masz kase na wieksze inwestycje to skontaktuj sie np z homagiem czy maja jakas maszyne ktora rozwiaze twoj problem i kup nowa lub ewnetualnie poszukaj uzywki
  • Odpowiedz