Wpis z mikrobloga

Tak jak nie cierpię praktycznie całej prezydentury Dudy i oceniam ją jednoznacznie negatywnie, tak ma jeden niewątpliwy plus - niezachwiane wsparcie dla Ukrainy. A robi to ze świadomością zbierania od osób z dość pokrewnych sobie środowisk wyzwisk typu „banderowiec” czy oczywiście to, że jest Ukraińcem.

Sam PiS przecież miał momenty szczucia na Ukrainę pod swoich przygłupich wyborców, ale Dudzie udało się tego uniknąć. I to z nim zostanie jako najważniejszy dorobek tej prezydentury - że był w tej sprawie po prostu przyzwoity.

#ukraina #polityka #rosja #wojna #4konserwy #meuropa #bekazpisu
Gours - Tak jak nie cierpię praktycznie całej prezydentury Dudy i oceniam ją jednozna...

źródło: IMG_4202

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@WeunianyTrampek: hmm, nie przypominam sobie. Nawet jeśli, to były fochy właśnie i po kilku dniach wracał do siebie. Poza tym nie było w tym szczucia na Ukrainę, a bardziej personalnie.

A pamiętam jak Morawiecki i inni pisowcy mieli momenty szczucia na Ukrainę, zwłaszcza gdy przed wyborami konkurowali z Konfederosją o przygłupich wyborców.
  • Odpowiedz
  • 19
@WeunianyTrampek: nie czytałem tej książki, ale wiem, że Duda ma taki charakter, że lubi być na piedestale, być chwalony, dopieszczany itd. I dlatego tym bardziej cenię to, że tak się trzyma tej Ukrainy - bo to dzisiaj nie jest tak popularne jak w lutym czy marcu 2022. A dodatkowo wręcz robi to ze świadomością, że twardzi prawacy antyukraińscy go będą wyzywali
  • Odpowiedz
@WeunianyTrampek A to nie było tak że Zalenski się fochal a potem p-------ł w NYC o aktorach Putina i olał Dudę tam też? Też czytałem tę książkę Parafianowicza ale już nie pamiętam o czym ty mówisz właściwie
  • Odpowiedz
@Gours: gdyby nie nacisk USA, olbrzymią diaspora ukraińska w Polsce i presja społeczeństwa to wysrałby się na Ukrainę tak jak jego kumpel Orban
  • Odpowiedz