Wpis z mikrobloga

@Aqua_Tofana podeszła do mnie ostatnio babcia na ulicy i mówi proszę pana bo tryb samolotowy mi się włączył, może mi pan naprawić,m? No to dawaj fona, wysuwam górną belkę, a tam stoper włączony chyba 30dni n------e miał już, telefon muli jak s-------n, wyszukiwanie czegoś w ustawieniach to minuty szukało tego trybu samolotowego, ale w końcu jej to wyłączyłem, a babuszka zadowolona i od razu telefon jej zadzwonił i mówi o już
  • Odpowiedz
@tomek_27: czułbym taką dziwną satysfakcję, gdybym przy takim telefonie kliknął "wyczyśc powiadomienia" i "zamknij wszystkie aplikacje". Ja jakoś odruchowo to w---------m, ale co człowiek to inny zwyczaj.
  • Odpowiedz
@tomek_27 kiedyś ojcu kupiłem nowego smartfona. Któregoś dnia nie mogłem się do niego dodzwonić i jak go zobaczyłem to mu mówię o tym. On oburzony na nowy telefon a ja go oglądam i mówię że tryb samolotowy ma włączony "No ja nic nie klikałem". Potem sytuacja się powtórzyła i oburzony że trzeba go oddać do reklamacji bo samo się włącza xD. W końcu usunąłem skrót z belki i od tamtego czasu
  • Odpowiedz
@Aqua_Tofana Widać, że napinacz z mema g---o wie. Aplikacje w tle mają być włączone, więcej zasobów zjada odpalanie ich na nowo.

Szkoda mi oczu żeby patrzeć w ciemny ekran, kosztem baterii. Podłącze na 20 minut i mam 100%
  • Odpowiedz
@BornToDie69 @lycaon_pictus ale większość aplikacji i tak się nigdy nie zamyka na dobre. To miałoby sens jak np. na androidzie wejdziecie w ustawienia i kliknięcie "wymus zatrzymanie" na każdą aplikacje. A to z odpalaniem na nowo wzięło się z IOSa który jest bardziej restrykcyjny dla aplikacji niż android.
  • Odpowiedz
ale większość aplikacji i tak się nigdy nie zamyka na dobre. To miałoby sens jak np. na androidzie wejdziecie w ustawienia i kliknięcie "wymus zatrzymanie" na każdą aplikacje.

@Pawcio_cukierek: Nie, to tak nie działa. Jeśli apka nie na żadnej usługi w tle to samo wyjście z niej powinno załatwić sprawę, w zabicie usług jest po wywaleniu jej z listy otwartych apek. Apek wymagających ręcznego zamknięcia z poziomu ustawień jest niewiele,
  • Odpowiedz