Wpis z mikrobloga

Potrzebuję pomocy, kupiłem kiedyś chromecasta 4k. Na początku wszystko śmigało, ale często znikała opcja zmiany rozdzielczości, po kilku resetach znowu się pojawiała. Obecnie reset nic nie pomaga, sprawdzałem na dwóch monitorach i projektorze, utknąłem na 720p. Szukałem informacji w necie, trochę ludzi ma ten sam problem ale nie ma rozwiązania, macie pomysł co może być nie tak?
#chromecast #googletv #telewizory
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Masak: Spróbuj w innym porcie HDMI. Ewentualnie w ustawieniach TV daj coś takiego jak Zapomnij urządzenie, lub skonfiguruj od nowa. Na LG miałem tak i pomogło.
  • Odpowiedz
macie pomysł co może być nie tak?

@Masak: ustawia zależnie od źródła a zaczyna od 720p, podłącz sekwencją - chromecast- monitor jak ustawi na 720 to reset monitora, powinien automatycznie wykryć przy rozruchu właściwości monitora.
  • Odpowiedz
@Masak: W razie czego młotek jest precyzyjnym narzędziem do diagnozowania elektroniki. Jeśli nie działa i nie wiesz czemu, walisz trzy razy młotkiem i już wiesz, czemu nie działa.

A jeśli idzie o ten konkretny problem, to producent zna temat, ale nie zna rozwiązania. Ludzie na sieci piszą, że resetowanie wszystkiego (chromecast, odbiornik, router) do skutku może pomóc.
  • Odpowiedz