Wpis z mikrobloga

@rolling_stone_with_no_hope: myślałem że jak marzenie to będzie to coś ciekawszego ;) ja bym nie brał, samochody tylko straty przynoszą, i jak brałem kredyt na dom to taki żeby w razie problemów z pracą nie było problemu ze spłatą i za wielki dom mam ratę poniżej 2k... ale z drugiej strony ja większe kwoty co miesiąc na głupoty wydaje
  • Odpowiedz
@rolling_stone_with_no_hope 3,5k za kie? Ona będzie sporo tracić na wartości, nie myślałeś o kupnie 2-3 letniej?

Troszkę późno teraz ale w pierwszym kwartale było sporo wyprzedaży roczników, wiadomo wtedy bierzesz co jest ale rabaty też były spoko
  • Odpowiedz
@rolling_stone_with_no_hope Trzeba spełniać marzenia ale ja bym najpierw kupil/zbudowal i spłacił jedna nieruchomość. Jesli jeszcze tego nie zrobiłeś to weź 1-2 letnie auto. Poprzednio kupiłem półroczne, katalogowa cena 160, dalem 125. Po 5 latach wartość to 80k

2 lata temu kupiłem nowe za 330, dziś wartość to 180 (trafiłem w zly czas na zakup)

Teraz mam roczne auto kupione za 500 ktore nowe dzis kosztuje 550 a takie roczne 400

Także
  • Odpowiedz
@rolling_stone_with_no_hope: jezeli nie jestes jakims motoryzacyjnym swirem to po prostu auto to auto, czy nowe czy passat b4 golf3 i tak dojedziesz do celu, a skoro celujesz w kie sportage to chlopie xdd. Nic te nowe auto nie zmieni w twoim zyciu, a jeszcze ci ktos obije drzwiami to sie poplaczesz. Kupilem toyote corolle nowa i tak jak myslalem, auto to auto.
  • Odpowiedz
@Pmpa

jezeli nie jestes jakims motoryzacyjnym swirem to po prostu auto to auto, czy nowe czy passat b4 golf3 i tak dojedziesz do celu, a skoro celujesz w kie sportage to chlopie xdd. Nic te nowe auto nie zmieni w twoim zyciu, a jeszcze ci ktos obije drzwiami to sie poplaczesz.

Prawdopodobnie każdym autem dojedziesz do celu ale nie każdym tam samo komfortowo. Może ktoś często jeździ w nocy wówczas dobre
  • Odpowiedz
@1001001: dokładnie, dla mnie taka Kia jest mega autem, ale może być też Qashkai, nie ma problemu jak mi bardziej podpasuje. Wiem że niektórzy będą za prestiżowe uważali dopiero Audi czy Mercedesa za 400k, ale dla mnie furka za 160k to już jest szał.

@1001001 myślisz że nie robię głupoty?

PS: wiem, że stracę. Liczę się z tym, że pewnie dużo lepiej wyszedłbym gdybym kupił starsze auto, ale dla
  • Odpowiedz
@rolling_stone_with_no_hope

Przede wszystkim to idź sobie do salonu umów się na jazdę próbną. Przymierz się do jednego, drugiego i jakiegoś innego auta. Polecam np dla kontrastu pójść do VW zobaczyć Tiguana. Pewnie i tak go nie wybierzesz się do porównania warto. Albo Volvo XC40 bo z tego co widzę to celujesz w SUV/Crossover.

Zobacz co Ci bardziej pasuje i wtedy przy zakupie nowego dzwoń do wszystkich salonów w kraju o jak najlepszą
  • Odpowiedz