Wpis z mikrobloga

Tak se myślę - Mam marihuanę medyczną, normalnie THC z apteki, palę sobie i na następny dzień już normalnie na trzeźwo łapią mnie bagiety jak jadę autem i postanawiają zrobić testa na obecność. Te testy wykryją dzień po paleniu? A jeśli tak to co wtedy, skoro przecież byłem trzeźwy a do tego palę legalnie medyka na swoje bóle kości?
#m-------a #uzywki #thc #c-d #policja #prawo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Te testy wykryją dzień po paleniu? A jeśli tak to co wtedy, skoro przecież byłem trzeźwy a do tego palę legalnie medyka na swoje bóle kości?

@koronawirus: jeśli test na ślinę wykryje THC to jedziesz na krew. Do czasu otrzymania wyników z opinią biegłego masz zawieszone prawo jazdy. Jeżeli wykryją ci aktywne THC choćby w minimalnym stężeniu to masz sprawę w sądzie. Poniżej 2ng/ml THC odpowiadasz za wykroczenie, powyżej za
  • Odpowiedz
@michal-glus1000: Tak tylko z własnego doświadczenia mogę dodać że w niemczech po dokładnie 7 dniach od ostatniego palenia (paliłem intensywnie przez miesiąc) miałem testy z moczu i wyszły negatywne. Ale wtedy były upały dużo piłem i dużo szczałem. Było to ponad rok temu więc była nielegalna a teraz podnieśli progi (nie wiem jak to się ma do czułości testów)
  • Odpowiedz
@koronawirus THC we krwi utrzymuje się do 30 dni. Średnio testy wykrywają tak tydzień po spożyciu.
Generalnie jak się pali to lepiej nie jeździć - testu prewencyjnego raczej za bardzo robić nie będą (chyba że znajdą mj w samochodzie) ale już przy wypadku z rannymi jest to obolgatoryjne. I wtedy popełniasz przestępstwo - medyczne zastosowanie może wpłynąć na złagodzenie kary ale nie jest żadnym wytłumaczeniem i prokuratura normalnie postawi zarzuty.
  • Odpowiedz