Wpis z mikrobloga

#grajzwykopem #gry #gothic #theelderscrolls #skyrim #oblivion #staregry #rpg

Grał ktoś? Pamiętam swoje rozczarowanie gdy w 2007 przeczytałem recenzję Two Worlds w CD-Action w której obiecywali polskiego Gothica czy Obliviona. W rzeczywistości dostaliśmy grę która biła dosłownie wszystko pod względem nijakości, sztywności i drewnianej mechaniki. Miało się wrażenie grania w wersję beta, NPC byli kompletnie bez charakteru, świat przypominał makietę do tego sztampowe questy i chyba najgorsze animacje walki jakie widziałem. Tak czy inaczej spędziłem przy tej grze sporo czasu bo eksploracja i rozwój postaci mimo wszystko sprawiały sporo frajdy. Pamiętam specyficzny system ulepszania itemów w którym trzeba było połączyć dwa takie same przedmioty żeby je ulepszyć. Do tego część zbroi i broni była mimo wszystko nieźle wykonana jak na tamte czasu, a część lokacji miało swój specyficzny klimat. Do tego wysoki poziom trudności zachęcający do dopakowania swojego herosa. Grę oceniam na 6+, ale głównie ze względu na sentyment.
Serpentens - #grajzwykopem #gry #gothic #theelderscrolls #skyrim #oblivion #staregry ...

źródło: 2worlds_bilder_147119

Pobierz
Serpentens - #grajzwykopem #gry #gothic #theelderscrolls #skyrim #oblivion #staregry ...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dzialalo jak gowno, wiec nie pogralem, mam w backlogu

two worlds 2 ogralem na x360, bylo w miare ok, ale wtedy bylem mlodszy i mialem nizsze standardy
  • Odpowiedz
@Serpentens: To jest jedna z tych gier, która do dzisiaj robi klimat designem świata i lokacji. Gra całkowicie nijaka, ale znajdę kiedyś chwilkę czasu by ją ograć. To jest dosłownie definicja gry singleplayer MMORPG.
  • Odpowiedz