Aktywne Wpisy

wrednyroman +968

źródło: 1000016375
Pobierz
Soothsayer +116
Bydgoszcz dzień dziesiąty, miałem uważać żeby się do jakiegoś biedaszybu nie w----ć, ale zapomniałem, że to całe miasto jest biedaszybem

źródło: 955eeb65-025e-4e22-8212-dd48c8061b36
Pobierz
Pierwsza na panelach Jinko Tiger 470W z magazynem Huawei Luna 2000. (Realna pojemność 10). Koszt całkowity 73 k
Druga na panelach Canadian Solar CS6.1-60TB-500 500W z magazynem FoxESS ECS2900 -H3. (Realna pojemność 8.7). Koszt całkowity 52 k.
Pierwsza opcja jest sporo droższa o 21k. Obie firmy z długim stażem ponad 10 lat na polskim rynku. Stac mnie na obie opcje ale zastanawia mnie skąd tak drastyczna różnica w cenie. Czy Canadian solar i foxess to jakieś tanie firmy typu Xiaomi ? Miał ktoś doczynienia z tymi markami?
#fotowoltaika #magazynyenergii #energetyka #prad
tak foxess to takie gorsze xiamoi, może nawet mniej niż Xiaomi
panele candina solar, w sumie chyba pierwsze widzę..
jinko mam sam
jak masz jakieś cienie, gdzie będą panele weź od razu optymizatory do huawei
Ja dałem 54k za 12kwp i 10kW magazyn rok temu.
Jeśli planujesz kiedyś powiększać magazyn energii to popatrz na luna 7kwh
Można zrobić 7/14/21kwh
To taka nowsza większą wersja luny
Panele weź najprostsze a renomowanej firmy która realizuje gwarancję w unii
Dla ciekawostki: Tydzień temu sprzedany
Te 28k netto to po odliczeniu dotacji czy za sam materiał ?
Te 28k netto to koszt samych komponentów/materiału (kwota może zostać pomniejszona o 50% poprzez skorzystanie z dotacji).
@losbaltica: no bo w tym roku od lipca prąd potaniał i od nowego roku też na pewno potanieje. To nie jest wiedza tajemna. No chyba, że jakaś kolejna wojna wybuchnie.
w ogóle(kilka %). Taka instalacja to czysty debilizm, dobierasz instalację do BIEŻĄCEGO zużycia, wyjdzie