Wpis z mikrobloga

Wybieram się na 4 dni do Karpacza. Co oprócz wejścia na Śnieżkę polecacie? Z tego co czytałem to z Karpacza trasa niebieska wejdzie się w ok 3.5h i zejdzie w 2.5h. Jeden dzień chciałbym poświęcić na nic nie robienie na hotelu i wychodzenie na miasto coś zjeść i się napić. Jakieś inne proste szlaki niedaleko polecacie? Jakaś dobra knajpę?
Chce też odwiedzić termy Tropikana. #gory #karpacz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@buhaj32: wybierz się do schroniska Strzecha Akademicka. Zaledwie 1,5h drogi od Dzikiego Wodospadu, a miejsce piękne i urokliwe. Prawdziwe duże schronisko górskie z bardzo klimatycznym wystrojem. Jak pogoda i siły dopiszą, to możesz pójść dalej jakieś 15 minut do Małego Stawu i Samotni. Powrót tą samą trasą. Nie pożałujesz. ( ͡° ͡°)

Sama trasa może nie jest bardzo ciekawa, bo głównie las, ale warto dla tych
Andrzej_Buzdygan - @buhaj32: wybierz się do schroniska Strzecha Akademicka. Zaledwie ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Nie traktuj każdego tak samo. Jak ktoś jest niedoświadczony czy nie wie na co się pisze, to serio wejście czerwonym do Domu Śląskiego będzie wyzwaniem. Jak ktoś ma lęk wysokości i boi się takich stromizn albo idzie bez kondycji i przygotowania, np. w jeansach i trampkach, to może się tam zamordować. Albo jak się idzie z dziećmi. W tym roku wchodziłem w mocnym wietrze na Kasprowy i mijałem rodziców
  • Odpowiedz