Wpis z mikrobloga

@chaddeveloper Co ciekawe urząd nie wyda ci nowego dowodu rejestracyjnego jeśli nie będziesz miał przeglądu.
Musisz wyrobić tymczasowy dowód, z nim jechać na przegląd, potem wrócić do urzędu i złożyć wniosek o twardy dowód. Witamy w PL. Taka samą procedurę przechodziłem w zeszłym roku 🤭
  • Odpowiedz
@biskup2k Obecnie karty są wycofane, nie wiem czy można było je mieć zamiast dowodu. Teraz sprzedając samochód można nawet nie brać karty pojazdu jeśli sprzedający ją daje bo urzędnicy od razu wrzucają to dom śmieci, nie są już do niczego potrzebne
  • Odpowiedz
@chaddeveloper też to przechodziłem i to jest HIT, bo musisz zrobić jak @kikiton: napisał XDDDDD

Miałem też ciekawą sytuację:
Kupiłem powypadkowe auto z zatrzymanym dowodem rejestracyjnym. Zatrzymanym elektronicznie, więc fizycznie miałem go w ręce tylko auto nie mogło poruszać się po drogach do momentu zrobienia badania powypadkowego.
Wraz z dowodem dostałem zaświadczenie od patrolu drogówki o zatrzymaniu tego
  • Odpowiedz
@dlaczego_michau Możesz spróbować zarejestrować go jako zabytek (element kolekcji) są w PL firmy które się tym zajmują, jedna chyba z Łodzi druga z Warszawy, różne warunki mają więc trzeba się dogadywać. Jedni chcą współwłaścicielem zostać inni jakiś procent chcą pieniędzy od wartości auta. Wtedy żadnych papierów nie musisz mieć
  • Odpowiedz
@dlaczego_michau Ew. Spróbuj się dowiedzieć jaka komenda zatrzymała ten dowód (z której był ten patrol)
Bo oni robią dokumentację i raport i tam wszystko jest, tylko trzeba by podjechać bezpośrednio do nich bo w innej nic nie załatwisz
  • Odpowiedz