Wpis z mikrobloga

• 154
@kasza332 Kurła dostałem raka chyba XD
Ale w sumie babka na końcu ma rację, niech kradną byle obywatelom było dobrze. Władza kradnie wszędzie, nie ważne czy to jest Ukraina, Polska, USA czy Australia. Po kradnących przydają następni co będą kraść, a po nich następni. Na tym polega bitwa o władzę.
Różnica jest taka że niektórym zależy żeby się nakraść i mieć w dupie ludzi, a niektórzy chcą nakraść ale też zrobić
  • Odpowiedz
@pendzoncy_jez: nie będziesz taki, jeśli zadbasz o ciało i umysł - to są ludzie, dla których szczytem aktywności było przeczytać harlekina i pójść na spacer po ziemniaki do warzywniaka, a najmądrzejsze jednostki z tego stada wypełniają krzyżówki

@kasza332 Tak działa propaganda. Ładne obrazki w TV i ludzie w to wierzą. Pewnie wielu Koreańczyków z północy też wierzy, że ich kraj jest zajebisty. Żeby zweryfikować tezy rządzących trzeba by było:

1) znaleźć
  • Odpowiedz
  • 48
Władza kradnie wszędzie, nie ważne czy to jest Ukraina, Polska, USA czy Australia.

@kikiton: bylismy na dobrej drodze iw 2015 roku polska plasowała się na 29 miejscu w światowym wskaźniku korupcji. Niestety, po 8 latach patriotycznego rządzenia pisu spadliśmy w tym rankingu o 20 pozycji plasując się kolo takich potęg jak Gruzja, Rwanda, ST. Lucia czy Fidżi.
A twierdzenie, że "niech kradną, ale jak się dzielą to wszystko ok" uważam
  • Odpowiedz
@kasza332: Najlepsze w tym wszystkim, ze ich życie za bardzo pewnie się nie zmieniło po zmianie wladzy. A jak się zmieniło to nigdy nie zadadzą pytanie czyja to wina, bo odpowiedź już dawno znaja. Uwiezieni w propagandzie i od niej zalezne ich samopoczucie.

Jak to widzę to nie dziwię się skad 30% żelaznego elektoratu mimo wszystkich afer.
Raz przejąć takiego klienta odwołując się do wartosci, z którymi się utożsamia jak
  • Odpowiedz
@kasza332: niech kradną ale nam było dobrze
Czyli komu? XD nierobom p---------m?
Mam nadzije ze przyjdzie władza mająca w dupie jęki że dej mnie bo ja biedny jestem i zabierze wszytkie sociale ludziom co mogą normalnie pracować, ale im się nie chce
  • Odpowiedz
@kasza332: #niepopularnaopinia : tak skończą obecni młodzi ludzie, np z tagu #nieruchomosci którzy teraz, pełni idei, starają się wpłynąć na decyzje rządzących żeby nie wprowadzali szkodliwych ustaw. Ale ten lub inny rząd wprowadzi kolejną pompę dla deweloperów i banków. I ludzie z tagu zobaczą, że nie mają siły kształtować cokolwiek pozytywnego. I skończą z „niech kradną, byle nam dawali” na ustach.
  • Odpowiedz
Dziadek od zarzutów ma racje - zarzuty mozna sobie stawiac, jak sprawy zakończą się umorzeniem, przedawnieniem czy uniewinnieniem to jaka to ma wartość? Czekam na wyroki skazujące.
Sam mialem pare lat temu zarzuty postawione bo znajomy zrobil głupotę a policjantom sie wydawalo ze bralem w tym udzial.
  • Odpowiedz
@kasza332: @pendzoncy_jez @kikiton @kasza332
Znaczy ogólnie z tezą "niech kradną byleby nam dobrze było" to ja się zgodzę.
Znaczy gdyby tam na górze robili wały, ale Polacy żyliby jak mieszkańcy Luxemburga to here you go.

Tymczasem PiS rządził w najlepszym prosperity od IIWŚ i było dużo pieniędzy [ściąganych przez Polaków ze świata do Polski] to i mogli kraść i ludzie mieli.
W kryzysie jak teraz będzie albo
  • Odpowiedz