Wpis z mikrobloga

Jakie byście nowe autko polecili do +/- 120 tys. Żeby było w miare przestronne, miało 4 cylindry, no i żeby dało radę na trasy i w mieście. A jeśli nie nowe to co używanego szukać do 100 tys., ale nie starszego niż 5-6 lat? Pliska.

#samochody #motoryzacja #auto
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZlodziejBilonownic: A te automaty w renault to w miare bezawaryjne są, bo coś mnie się o uszy obiło, żeby uważasz na automaty jakiegoś z segmentu C i nie wiem co to konkretnie było.
2. Jaki silnik ten meganki najlepszy? Bo te 1,3 Tce pali w luj.
Ale cenowo faktycznie chyba najatrakcyjniejszy.
  • Odpowiedz
@SergiuszZymelka: jeździłem 1.5 T-GDI w testówkach Ceed/XCeed i wychodziło coś koło 7l/100km po średnio zakorkowanym mieście 150 tysięcznym i jeździe obwodnicą (droga ekspresowa). Po przejechaniu ponad 20k km wydaje mi się, że 1.5 TSI jest bardziej ekonomiczne - ale tu by musiał się wypowiedzieć ktoś kto jeździł więcej tym i tym.
Jedyne co mi się w Ceedzie i XCeedzie rzuciło w oczy (uszy?) to jak słabo te samochody miały wygłuszone
  • Odpowiedz
@sqbanybiceps Jestem dokladnie na tym samym etapie i te same auta testowalem (oprocz tego jeszcze Renauly Arkana). Spalanie i plynnosc to Corolla lub Arkana (lub inny dowolny Renault ze skrzynia Etech 145). Plus sa to auta z inna filozofia - mniejsze spalanie w miescie z racji rekuperacji i ciut wieksze na trasie. Mi sie to spodobalo, bo wiekszosc czasu chce uzytkowac auto w miescie, a nie na trasie, wiec takiej filozofii
  • Odpowiedz
@moreMoney po jeździe Corollą auto wypadło z moich zainteresowań. W środku strasznie głośno. Wyciszenie jest znikome. Skrzynia podczas przyspieszania dodatkowo dobija decybele. Dużo przyjemniejszy jest Ceed. Cenowo do Ceeda Corolla z ubezpieczeniem to ponad 15 tysi dopłaty więc tu już jest sporo różnicy. Po kanałach na youtube przeleciałem jeszcze i Toyoty mają tragiczne zabezpieczenie antykorozyjne od spodu.
  • Odpowiedz