Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam dylemat…Jestem na V roku prawa i wkrótce czas wybrać aplikację. Przez długi czas byłem przekonany, że najlepsza pod względem stabilizacji i zarobków będzie aplikacja notarialna. Jednak czytając wpisy na forach i grupach dla młodych prawników coraz częściej nabieram wątpliwości. Mam wrażenie, że radca prawny w korporacji może zarobić znacznie więcej, a i stabilizację ma znacznie lepszą… #prawo #prawnicy #notariusz #zarobki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jednak czytając wpisy na forach i grupach dla młodych prawników coraz częściej nabieram wątpliwości. Celowo to skopiowałem. Jak obejrzysz Prawo Agaty to stwierdzisz, że jednak adwokat. Koleżko, jak czujesz cywilne, nie masz wymiotów na widok aktu notarialnego, idź na notarialną. Nie będzie żałować! Na forach, czasem tutaj, na grupach u marka cukierberga można napisać wszystko typu znalazłem genialny sposób na zarabianie $$$, pojechałem na szkolenie do jana kołcza, tak mi umysł zmienił,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Miasto powiatowe, ca. 100k mieszkańców. Ostatnio pomagałem notariuszowi założyć spółkę. Z luźnej rozmowy wynika, że pod względem finansowym jest niezbyt ciekawie i raczej planuje przeskoczyć do zielonych/niebieskich w niedalekiej przyszłości.

Dodatkowo, wpadły mi w ręce ostatnio akty przygotowywane przez innego notariusza, gdzie według stanu na 15 sierpnia 2024 r., miał w repertorium nr 280, co też daje do myślenia nad ilością czynności.....

Wg. mnie, jak nie jesteś topką to
  • Odpowiedz