Wpis z mikrobloga

Trailer nowych "hirołsów", fabularnie ma to być prequel dla całej serii, jeśli kogoś obchodzi fabuła w tych grach. Na trailerze widać trochę gameplayu. Jak dla mnie to w sumie ciekawie wygląda, trochę jak powrót do korzeni, tylko z nową grafiką.

Przy okazji jak ktoś tęskni za starymi herosami, to niedawno ukazała się ciekawa gierka w tym stylu, Songs of Conquest.

#gry #heroes #heroes3 #homm
lewoprawo - Trailer nowych "hirołsów", fabularnie ma to być prequel dla całej serii, ...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@katopa: Nie będę się z Tobą spierał, bo myślę podobnie. Ale wspomniane przeze mnie Songs of Conquest pokazało, że nadal da się zrobi ciekawą grę w tym stylu i znajdą się chętni gracze. Więc moooooooooooże jest jakieś światełko nadziei na nowe, dobre herosy.

Szczerze mówiąc to gry z turowym systemem walki właśnie przeżywają swój renesans, więc czemu i HOMM miałoby czegoś nie spróbować.
A co do modelu biznesowego, ja już
  • Odpowiedz
@lewoprawo: O 2 frakcje za mało :/ Być może sprawdzę, ale wydaje mi się że twórcy popełniają znowu ten sam błąd, co poprzednicy, w którym jest zmniejszona liczba frakcji, zapewne też potworów, spellów oraz bohaterów, a skupiają się by dowalić wszędzie dookoła świecące animacje. Jeśli ktoś chce faktycznie powtórzyć sukces H3 to imho musi dostarczyć minimum ten sam kontent liczbowy jak w bazowych Hirołsach 3.
  • Odpowiedz