Wpis z mikrobloga

Wychodzi na to że zarabiając w polsce 1000 euro będę zarabiał 700 euro na rękę, a zarabiając w niemczech 2000 euro będę miał 1500 na rękę jako singiel, i po cholerę wy klauny podnosicie tą minimalną jak w tym chlewie zarobienie tysiąca euro na czysto oznacza pracowanie po 10h dziennie?

#polityka #heheszki #bekazprawakow #bekazkonfederacji #riserczziemkiewiczowski #konfederacja #4konserwy #bekazpisu #sejm #podatki #gospodarka #ekonomia
emigrujse - Wychodzi na to że zarabiając w polsce 1000 euro będę zarabiał 700 euro na...

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-22 o 16.46.11

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Exit99: Tak, w Niemczech za mniej niż minimalną da się przeżyć i to często godniej niż w Polsce - mogę to potwierdzić moim własnym doświadczeniem, żyło mi się w Kolonii za 1350 euro zdecydowanie lepiej, a jakoś bardzo nie oszczędzałem, natomiast jak zebrałem troche butelek po coli to w Lidlu i Aldim robiłem taniej zakupy niż w Biedrze, o budownictwie społecznym dzięki któremu wynajem był od państwa nawet nie wspominam.
  • Odpowiedz
@Njal XDDD a próbowałeś zostać śmieciarzem w Polsce czy za słaby jesteś by kosze pchać?

Oni źle nie zarabiają

Aż mi przypomniałeś kolege z Podlasia który chodził po akademiku i zbierał butelki żeby wymienić na browary XD
  • Odpowiedz