Wpis z mikrobloga

@afuera: Co jest nie tak z JS na back-endzie? Nie znam technologii Node, ale czytałem że działa dobrze dla dużej liczby (> 100k) małych zadań.
  • Odpowiedz
  • 1
praca ponad normę i darmowe nadgodziny

@enten: 50k miesięcznie to nie jest 8h w urzędzie. U mnie C-level ma podobne stawki, ale mają nielimitowany czas pracy i 24h gotowość. Nie ma, że wakacje albo dziecko z kolonii trzeba odebrać.
  • Odpowiedz
@Anakee: czyli niewolnictwo w złotej klatce
Niby spoko bo każdy ma wolny wybór i jak potrzebuje to może sobie zarobić ale dłużej niż rok bym chyba w takiej pracy nie wytrzymał a i tak wolałbym żyć skromniej ale mieć więcej czasu i spokojniejszą głowę

Ciekawi mnie jeszcze jak weryfikują kandydatów bo nie każdy się do takiej pracy nadaje a chyba nie chcą dopuszczać do sytuacji gdzie ktoś ambitny łapie depreche
  • Odpowiedz
  • 1
wolałbym żyć skromniej ale mieć więcej czasu i spokojniejszą głowę

@enten: to wtedy nie idziesz w zarządzanie. Proste :)
  • Odpowiedz
@Anakee: co niby oni robia 24h? Ja regularnie spotykam sie z CFO to tylko pyta o statusy i ewentualnie deleguje. Ok jezdzi ale poza wyjazdami to co on robi tyle godzin, skoro wszystko deleguje i przygotowuja za niego, on EWENTUALNIE sprawdzi (no naszej pracy nie, bo nie rozroznia nawet usług w chmurze za dobrze xD) jezeli to cos finansowego i zrobi podpis
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@peoplearestrange masz rację C-level nic nie robi, tylko akceptuje, płacą im górę hajsu bo nikt nie wie, że nic nie robią :) nigdzie nie napisałem, że pracują 24h, tylko dostępność 24h.
  • Odpowiedz