Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam kilka pytań odnośnie świadomego snu (LD):

1. Czy komuś udaje się świadomie śnić - regularnie, długo, wyraźnie, i z wysokim poziomem kontroli, bez zaburzenia ogólnej jakości snu czy innych problemów zdrowotnych/psychicznych?

2. Czy w ostatnich latach pojawiły się jakieś nowe techniki/urządzenia, które pomagają w LD, czy nadal klasyczne metody są najlepsze?

3. Jaka była najprzyjemniejsza/najciekawsza/najbardziej kontrowersyjna rzecz, jaką zrobiliście w LD?

4. Czy LD to nie jest idealne rozwiązanie dla #przegryw? Nawet, jeśli wiesz, że to krótka iluzja, to przecież żyje się zupełnie inaczej, mogąc przez godzinę-dwie w tygodniu być miliarderem, nieszkodliwie mścić się na wrogach/pokonywać ich, czy spędzać upojne noce z celebrytkami.

#pytanie #sen #swiadomysen #swiadomesnienie #luciddream #luciddreaming

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam kilka pytań odnośnie świadomego snu (LD):...

źródło: p0fg2q85

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim 1. Udaje mi się ale bardzo nieregularnie i rzadko. Nie jestem w stanie tego kontrolować.
2. Nie. Określony zestaw technik który został wypracowany przez pionierów do końcówki lat '90 wciąż obowiązuje. Nowe techniki to tylko modyfikacja czy rozszerzenie technik już istniejących.
3. Latanie -- któremu towarzyszy niesamowite poczucie wolności/aktywności jak przygody Indiany Jonesa/s--s we śnie.
4. Na początku może tak ale z biegiem czasu zacznie się to nudzić. Natomiast Świadome
  • Odpowiedz
@bazyli29391: ja właśnie ostatnio skapnąłem sie że mam LD jak śniło mi sie że siedze w samochodzie pod przychodnią i czekam na matke i sobie myśle kurde to jest sen, poruchałbym. Więc odpalam auto i jade na drugi koniec tej wsi gdzie mieszka taka fajna Julka którą znam z widzenia. Napalony coraz bliżej jej chaty w głowie ustalam sobie scenariusz że jesteśmy sami w domu ale wjechałem w jakiś dół
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

1. Regularnie nie ale zdarza się gdy podczas snu nagle 'zyskuję kontrolę' wtedy wiem że to sen i nie dopuszczam myśli o życiu 'zewnętrznym' bo łatwo się obudzić.

2. Każdy ma swoje sposoby ale nie ma złotego środka. U mnie często przychodzi samo, często na tzw
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
1. Nie, jest to możliwe tzn omniluciddreaming ale nie wiem czy w środowisku oneironautow jest to polecane
2. Niestety klasyczne metody, sam na D czymś pracuje ale to na razie projekt
3. Latanie i zmiana rzeczy to najprzyjemniejsze, najgorsze nie wiem
4. Tak, chociaż są lepsze zastosowania
  • Odpowiedz