Aktywne Wpisy

qlimax3 +283

#kanalzero
Co by nie mówić Duda zjada na śniadanie każdego kandydata w wyborach 2025. Gdyby mógł to mialby trzecia kadencję.
Co by nie mówić Duda zjada na śniadanie każdego kandydata w wyborach 2025. Gdyby mógł to mialby trzecia kadencję.
Mam kilka pytań odnośnie świadomego snu (LD):
1. Czy komuś udaje się świadomie śnić - regularnie, długo, wyraźnie, i z wysokim poziomem kontroli, bez zaburzenia ogólnej jakości snu czy innych problemów zdrowotnych/psychicznych?
2. Czy w ostatnich latach pojawiły się jakieś nowe techniki/urządzenia, które pomagają w LD, czy nadal klasyczne metody są najlepsze?
3. Jaka była najprzyjemniejsza/najciekawsza/najbardziej kontrowersyjna rzecz, jaką zrobiliście w LD?
4. Czy LD to nie jest idealne rozwiązanie dla #przegryw? Nawet, jeśli wiesz, że to krótka iluzja, to przecież żyje się zupełnie inaczej, mogąc przez godzinę-dwie w tygodniu być miliarderem, nieszkodliwie mścić się na wrogach/pokonywać ich, czy spędzać upojne noce z celebrytkami.
#pytanie #sen #swiadomysen #swiadomesnienie #luciddream #luciddreaming
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: p0fg2q85
Pobierz2. Nie. Określony zestaw technik który został wypracowany przez pionierów do końcówki lat '90 wciąż obowiązuje. Nowe techniki to tylko modyfikacja czy rozszerzenie technik już istniejących.
3. Latanie -- któremu towarzyszy niesamowite poczucie wolności/aktywności jak przygody Indiany Jonesa/s--s we śnie.
4. Na początku może tak ale z biegiem czasu zacznie się to nudzić. Natomiast Świadome
1. Regularnie nie ale zdarza się gdy podczas snu nagle 'zyskuję kontrolę' wtedy wiem że to sen i nie dopuszczam myśli o życiu 'zewnętrznym' bo łatwo się obudzić.
2. Każdy ma swoje sposoby ale nie ma złotego środka. U mnie często przychodzi samo, często na tzw
1. Nie, jest to możliwe tzn omniluciddreaming ale nie wiem czy w środowisku oneironautow jest to polecane
2. Niestety klasyczne metody, sam na D czymś pracuje ale to na razie projekt
3. Latanie i zmiana rzeczy to najprzyjemniejsze, najgorsze nie wiem
4. Tak, chociaż są lepsze zastosowania