Aktywne Wpisy
Michal_Spira +79
no i to jest powód, dla którego jest mało dzieci, a nie jakiś k---a brak mieszkań
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
arkan997 +178
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Planuję zrobić samodzielnie łóżko skrzyniowe z podnoszonym stelażem na siłownikach pneumatycznych. Wymiary ciut poniżej 160x200. Sama skrzynia zostanie wsunięta we wnękę gdzie ściany mają w świetle ok. 160cm. Skrzynia z płyty meblowej 18mm z elementów docinanych na zamówienie. Czy 18mm wystarczy na bokach jeśli chodzi o montaż siłowników? Nie chciałbym, żeby mi nagle przy którymś podnoszeniu łączenie wyłupało się z płyty. Do montażu chcę zastosować mufki (tego typu https://allegro.pl/oferta/tuleja-wkrecana-do-drewna-m8x24mm-z-gwintem-x100-13390680615), bo tak widziałem w wielu gotowych sklepowych łóżkach. W grę wchodzi zastosowanie podwójnej płyty na każdym boku (która gęsto będzie skręcona wkrętami do drewna) i dłuższej mufki, która przejdzie przez pierwszą płytę i zakotwi się, np. do połowy, w drugiej. W grę wchodzi tylko korzystanie z płyty 18mm. Innych płyt nie ma w ofercie tam gdzie chcę zamawiać. Czy mój plan się trzyma kupy?
#diy #stolarz #drewno #meble #meblenawymiar #zrobtosam
Własnie wiem :D też o tym myślałem.
Dzięki w każdym razie za radę. Pomyślę co będzie dla mnie przystępniejsze. Dobrze mieć kilka opcji, żeby nad nimi pomedytować.
Co do kantówek - myślisz, że koniecznie muszę od stolarza brać? Nie wystarczy zakupić w obi, castoramie czy innym tego typu sklepie gotowych heblowanych? Wiem, że bywają krzywe, i to częściej