Wpis z mikrobloga

@Tajlosfit: Tłuszcz, od mięsa to bym zakładał, że panierka jest mniej zdrowa. Poza tym w produkcji żywności stosuje się okres karencji więc nawet jak podają kurczakom hormony, żeby większe rosły to nie ma wpływu na to czy mięso jest bardziej czy mniej zdrowe, ewentualnie na jego konsystencje/ jakość (mniejsze filety mogą lepiej smakować).

Tak samo z jajkami myslalem, ze te "ze wsi" beda zdrowsze a sie okazuje, ze niezaleznie jaka
  • Odpowiedz
nie widzę tu nic nie zdrowego tak naprawdę, nasi dziadkowie jechali na schabowych i dożywają dzisiaj 90 lat.


@karpiniusz: u mnie żaden z dziadków nie dożył 60.
  • Odpowiedz
@jegertilbake:

wymiana tluszczu np slonecznikowego na tani smalec sprawi juz wyrazna roznice na +.


Mozesz rozwinac? Bo z tego co widze to rafinowany olej slonecznikowy ma wyzszy punkt dymienia od smalcu
  • Odpowiedz
@jegertilbake: panierka to jajko+otręby. Może być zdrowe. A z tymi kurami się zgadzam i pochwalam. To jest straszne cierpienie dla kur, które cały swój żywot spędziły w jednym ciasnym miejscu. Wyobraź sobie, że na fermach, suszy się kurze gówno, które wyjeżdża na taśmie,i podaje z powrotem jako domieszką do ich jedzenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
wykopki i ich dowody anegdotyczne z gatunku "mój dziadek palił dwie paczki dziennie i dożył setki"


@Cadfael: i jeszcze co dzień setkę pił! :)
  • Odpowiedz