Aktywne Wpisy
Nusantara +11
#frajerzyzmlm #izabelaadamczyk
Nie mogę patrzeć jaka tam jest bieda umysłowa. Pod którym karmieniem ona spędziła ostatnie 20 lat życia?
Cały Instagram zawalony zdjęciami samolotu, lotniska, chmur, zdjęć czy palmie. Wszędzie emotki ✈️✈️✈️✈️✈️, podkreślenie ma każdym kroku, że ONA BYŁA ZA GRANICĄ, PODKREŚLAM ZA GRANICO!!!
Jeszcze nagrywa filmy po angielsku w których opowiada jak to udało się jej spełniać nieosiągalne marzenie, coś o czym ludzie w Polsce mogą tylko śnić czyli wsiąść do samolotu. Skoro nagrywa to po angielsku to rozumiem że to ma trafić do ludzi z UK, Stanów, Niemiec itp. Ona myśli, że lot samolotem naprawdę zrobi wrażenie na jakimś Angliku?
Nie mogę patrzeć jaka tam jest bieda umysłowa. Pod którym karmieniem ona spędziła ostatnie 20 lat życia?
Cały Instagram zawalony zdjęciami samolotu, lotniska, chmur, zdjęć czy palmie. Wszędzie emotki ✈️✈️✈️✈️✈️, podkreślenie ma każdym kroku, że ONA BYŁA ZA GRANICĄ, PODKREŚLAM ZA GRANICO!!!
Jeszcze nagrywa filmy po angielsku w których opowiada jak to udało się jej spełniać nieosiągalne marzenie, coś o czym ludzie w Polsce mogą tylko śnić czyli wsiąść do samolotu. Skoro nagrywa to po angielsku to rozumiem że to ma trafić do ludzi z UK, Stanów, Niemiec itp. Ona myśli, że lot samolotem naprawdę zrobi wrażenie na jakimś Angliku?
wonsisko +30
przeciętny wykopek czekający na nowe powiadomienie z wykop, żeby był zastrzyk dopaminy
Powiedzcie mi jedna rzecz, pytanie do osób co dobrze pamiętają lata 90
.
kiedy oboje mieli po 23 lata i dwóch synów do wykarmienia, byli wstanie wybudować dom o powierzchni ~350m2 (2 kuchnie, 3 łazienki, salon, 5 pokoi), co prawda wykończyli go do końca prawie 10 lat później, ale zamieszkali od razu. Dom pod miastem wojewódzkim, koszt działki obecnie to około 250 000 zł.Moi rodzice zarabiali najniższą krajową lub lekko ponad, ojciec pracował jako listonosz, a matka sprzedawała w małym sklepiku spożywczym.
W latach 90
Jakim cudem było ich stać na kupienie działki i wybudowanie domu i wykończenie do stopnia zamieszkania.
Sam obecnie zarabiam ponad 7000 zł miesięcznie, odkładam na mieszkanie, aby kupić jakąś klitkę chociaż, mam 35 lat (kawaler bez dzieci) i na nic mnie nie stać.
Jeszcze w domu staje się obiektem szydery (toksyczni rodzice), że muszę wynajmować jakiś kurnik, a na własny mnie nie stać.
Zakładam, że mogli liczyć na pomoc moich dziadków.
#zaleniesie #toksycznirodzice #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
I dobrze, że się śmieją z ciebie, że obcemu płacisz
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: kradli.
jako tako wykończyli jedno piętro, kuchnię łazienkę i już "na swoim", resztę wykańczali przez 10 lat, grzali się czym chcieli,
gdyby dzisiaj ludzie chcieli żyć w takim "standardzie" i zarazem nie byłoby problemu aby zamieszkać w takim domu (bo dzisiaj się nie da) to ludzie już za te 100-150-200k by byli już