Wpis z mikrobloga

Dostalem oferte na entry lebel jako aml analyst 6000 brutto uop, rozkminiam czy to dobra stawka czy szukac dalej? Kumpel dostal prace z niewiele wielkszym expem niz ja (oboje od pierwszego roku studiow pracujemy na zleceniowkach, rozne staze itp) za 8800 brutto + wiekszosc zdalnie jako analyst ale juz w finansach. Ja lvl 23, zaraz po licencjacie i nie wiem jeszcze czy isc na magisterke, angielski C1 hiszpanski B2, niemiecki B1/B2 myslicie ze brac czy szukac dalej? Aktualnie siedze na stazu w ksiegowosci

#pracbaza #pytanie #kolchoz #studbaza #praca #zarobki
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jakieś mam fomo jak rozmawiam ze znajomymi i ciągle myślę że coś lepszego znajdę i w takim zapętleniu trochę żyje

@CzasemBiegam: znajomi jak to znajomi #!$%@?ą głupoty, żeby pokazać jacy to fajni oni nie są.
6k brutto jak na entry job to dobra stawka. na tym etapie ważniejsze jest zdobywanie doświadczenia.
  • Odpowiedz
@CzasemBiegam jesteś na etapie kariery gdzie ważniejsze od stawki są możliwości rozwoju (w kierunku który Cię interesuje). Pod tym kątem oceń zarówno na stanowisko jak i firmę.

• Odpowiedz
  • 0
@xentropia: czyli chyba trzeba odpuscic, w ogole nie interesuje mnie praca w wkierunku aml, tylko szeroko pojeta analiza i pozniej data science, wyksztalcenie tez mam kierunkowe bo licencjat z matmy an a magisterke myslalem o zarzadzaniu ryzykiem
  • Odpowiedz
  • 0
@xentropia: nie, jest to typowy outsource uslug AML z USA, kolezanka pracuje i po dwoch latach zarabia wlasnie te 6100 bo podwyzki i awanse rzadko, o zmianie nie ma mowy - czyli zostaje rzucic obecny staz i isc pracoqwac na bar bo w ksiegowosci mozna --- ochujec :)
  • Odpowiedz
@CzasemBiegam nie no, jak masz do gastro iść to już lepiej to AML aktywnie szukając czegoś innego. Przez pierwszy miesiąc i tak się będziesz bujał z dostępami i obijał na szkoleniach a później zmienisz.
  • Odpowiedz
  • 0
@xentropia: na spokojnie, ja jeszcze daje korki z matmy i ma okolo 12 godzin w tygodniu wiec przy tych 70/h zawsze cos tam wpadnie a ze ide na akademik na ten semestr to nie powinno byc zle bo zamiast 1500 za pokoj teraz bedzie 6 stowek
  • Odpowiedz