Aktywne Wpisy

moll +10
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +96

Wiedziałem że to nie jest super trwałe, ale żeby aż taki kasztan? Ktoś ma jakieś doświadczenia z napraw?
#vag #volkswagen #skoda #seat #cupra #audi #mechanikasamochodowa #mechanika #naprawasamochodow
@smk666: no to się zagalopowałeś
U mnie objawiało się szarpaniem przy ruszaniu. Zwykle delikatnym, ale raz na czas telepalo mocniej i wkurzało. Natomiast po naprawie dalej mam delikatne wibracje tak przy 1800 obr min. Na grupie FB ludzie piszą że ten
@dict:
No dobra, nie ma na zewnątrz jednego wybieraka jak selespeed ale dalej wałki i koła zębate są takie same jak w manualu, tylko przesuwaniem wybieraków steruje kilka elektrozaworów. To nie klasyczny automat, który ma przekładnie planetarne, sprzęgła i hamulce poszczególnych stopni.
Sprzęgła również działają na dokładnie takiej samej zasadzie jak w manualu, tyle że są dwa umieszczone koncentrycznie i wyciska je siłownik hydrauliczny sterowany elektronicznie
@highsstuff:
A to u siebie tego nie zauważyłem tak przed wymianą, jak i po. Może wyższy moment od dołu z 1.8 maskuje niedobory 1.4?