Wpis z mikrobloga

Czy jakieś może uszkodzenie pojedynczego kabelka w którymś oplocie kabli w zasilaczu, może powodować takie problemy w jego pracy żeby aż wywaliło korki ale nie bezpieczniki w mieszkaniu, tylko usmażenie go na klatce schodowej w skrzynce rozgałęźnikowej? Dzisiaj wezwałem serwis, po czym po godzinie, znowu wywaliło tak samo prąd. Nie wiem za bardzo co innego mogłoby robić problem
Drugie pytanie, jak teraz można by sprawdzać co może robić problem? Jest jakaś opcja mierzenia napięcia w gniazdku? Bo nie dość że nie wiadomo czy któraś wiązka kabli tego nie powoduje w jednym z kilku gniazdek, to jeszcze konkretnie któraś rzecz
#komputery #serwispc #elektronika #elektryka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@interpenetrate: A czy jesteś w stanie dokładniej opisać co się wydarzyło?
Co poprzedziło wzbudzenie zabezpieczenia?
Które zabezpieczenie zostało wzbudzone?
Instalacja wewnątrz mieszkania jest stara czy nowa?
Doprowadzenie masz na 3 fazy czy na 1
  • Odpowiedz
@sirpingus: wiesz co nie wiem dokładnie jak Ci odpowiedzieć na te pytania, ale może będziesz wiedział - jakby teraz można podłączyć kompa do czegoś co zasili go, pokaże skok napięcia gdyby się coś działo ale nie wywali korków na korytarzu tak żeby znowu nie trzeba było dzwonić po serwis? Bo obstawiam że go pc

Niestety mało co jestem w stanie opisać bo mało wiem. Wiem tyle że wczoraj siedziałem na
  • Odpowiedz
@elektryczny_mariusz: co coś takiego może powodować?

Wiele rzeczy:
1. Uszkodzenie kabla w ścianie (mechaniczne lub niemechaniczne).
2. Uszkodzenie urządzenia podłączonego do gniazda (w tym przedłużacza).
3. Babol w puszkach podtynkowych (np. niefortunnie wysunięte/osadzone przewody
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Witam serdecznie.

Czytając pański post zwróciłem uwagę na kilka rzeczy.

Dzisiaj wezwałem serwis, po czym po godzinie, znowu wywaliło tak samo prąd.

Jest jakaś opcja mierzenia napięcia
  • Odpowiedz