Wpis z mikrobloga

Żona jest w 22 tygodniu ciąży, rozglądamy się z jakąś szkołą rodzenia, najlepiej na NFZ w pobliżu Płaszowa/Wieliczki ogólnie południowego Krakowa. Ma ktoś jakąś do polecenia? Te płatne łatwo znaleźć bo dobrze się reklamują, natomiast te z NFZ już ciężej. Mi osobiście zależy najbardziej jak jakichś praktycznych zajęciach/pierwszej pomocy (pewnie tego nie ma na kursach NFZ)
#ciaza #porod #zdrowie #dzieci #krakow
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czajqa:
Idźcie tam, gdzie planujecie rodzić.

U nas była przy okazji cała seria informacji praktyczno-organizacyjnych - sama informacja, którymi drzwiami wejść, i gdzie się zgłosić, jak już się zacznie okazała się zaskakująco nieoczywista i praktyczna, i podczas samego porodu zaoszczędziła nam pewnie z godzinę odbijania się od jednej recepcji do drugiej, i kilkaset metrów "spaceru".
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek: akurat info gdzie iść dostaniesz tez podczas dni otwartych, które w Krakowie ma praktycznie każda porodówka. Nie trzeba wywalać kasy na szkoły rodzenia. Też wybrałam szkołę na NFZ, ale na północy miasta więc z południem nie doradzę. Ogolnie bylam zadowolona, chociaz wystarczyloby isc doslownie na kilka zajęć. Mi najbardziej pomogly te z fizjoterapeuta i doradczynia laktacyjna + pierwsza pomoc
  • Odpowiedz