Aktywne Wpisy

Pieczor +313
K---a! J----i złodzieje, człowiek się napracuje a później przyjdzie taki s---w**yn i zabierze to w kilka minut. Otóż wczoraj wieczorem włamało nam się do domu 2 gruzinów (przypadek?) demolując przy tym szklane drzwi wejściowe i zabierając cenne rzeczy z kilku pokoi. Jak ktokolwiek z okolicy lub z nosem detektywa ma pomysł jak można namierzyć tę chołotę to sowicie to wynagrodzimy.
Dom jednorodzinny położony obok Pabianic (wieś Bychlew). Obok pełno domków jednorodzinnych, jak
Dom jednorodzinny położony obok Pabianic (wieś Bychlew). Obok pełno domków jednorodzinnych, jak

krdewra +164
W końcu! Kilka lat na to czekałem!!!
Poranne bieganie zakończyło się spryskaniem gazem agresywnego psa i jego równie agresywnego właściciela.
U mnie pod domem ( ͡° ͜ʖ
Poranne bieganie zakończyło się spryskaniem gazem agresywnego psa i jego równie agresywnego właściciela.
U mnie pod domem ( ͡° ͜ʖ
Zaczynamy od Gdańska, bo tam lądujemy: (kolejność bez większego znaczenia, to tylko ze względu na odległość od siebie często. Moje pytanie brzmi co zobaczyć w okolicy? Jakaś wioska czy coś w tym rodzaju. Widzę Dolinę Strzyży oraz Kaszubski Park Krajobrazowy, ale nie wyglądaja na tyle zachęcająco, by zużywać nasz i tak ograniczony czas.
Makro plan jest by z Gdańska pojechać pociągiem do Krakowa, zahaczyć o Malbork. A w Gdańsku zobaczyć:
-Park Oliwski
-Molo/Westerplatte
-Muzea: II wś., bursztynu, morskie i centrum europejskiej solidarności.
-Dom Uphagena, ratusz, fontanna neptuna, brama żuławska
Znalazłem też strzelnicę więc pewnie zajdziemy. Czy jest coś co warto dodać więcej w gdańsku lub niedalekiej okolicy? Lub w Krakowie, Malborku, Wrocławiu czy gdziekolwiek bardziej na zachodzie Polski bo stamtąd pochodzę i tam się ostatecznie kierujemy.
Porady o względnie łatwe zachodnie szlaki górskie oprócz zakopanego również mile widziane.
Ratusz jest c-----y.
Polecam wejście na bazylikę mariacką na wieżę. I wieżę koło Oliwskiego parku.
Na spacer fajne mogą być bastiony żubr i tam te inne.
Centrum solidarności obskoczcie wcześniej, żeby jeszcze załapać się na taras widokowy (zamykany pod koniec i chyba przy złej pogodzie)
A no i jeszcze góra gradowa!
Może jeszcze te dwa kościoły Anny czy Barbary koło muzeum bursztynu z kościami. Jeden za drugim jest więc trza
Łatwy prosty szlak to może z Karpacza: Wang i dwa schroniska
Chyba najbardziej oblegany
A jeśli nie Zakopane, to polecam Gorce - Tatry jak na talerzu, a łatwiej się wdrapać. Turbacz pewnie z------y fest
Z parków koło Krakowa to może Ojcowski i Dolina
Ewentualnie jeszcze Park śląski z Zoo, ale to jak będziecie z Krakowa cisnąć na zachód. Nie wiem czy samochodem czy jak