Wpis z mikrobloga

@grim_fandango: przecież policja od 'zawsze' miała emeryturę po 25latach o co ci chodzi, a do 2013 wystarczyło 15lat służby

boli cię to że policjant musi teraz pracować 25lat a nie 15 na emeryturę? xd bo nie czaję
  • Odpowiedz
@grim_fandango: ja odszedłem z policji na emeryturkę w wieku 35lat bo mi się po prostu znudziło i od 10lat prowadzę własną działalność, płacę podatki itd, co cię tak boli? mogłeś zostać nie wiem strażakiem, SOKistą i też byś miał 'wolne'
  • Odpowiedz
bolą mnie młodzi emeryci, jakikolwiek zawód wykonują

@grim_fandango: Jeżeli nie pasują Ci argumenty o skróceniu wymaganego okresu pracy w związku z jej charakterem to może ten będzie lepszy: wyobraź sobie, że na interwencję do uspokojenia grupy nafuranych sebiksów pod klubem przyjeżdża Ci lekko brzuchaty Janusz lvl. 65 z koleżanką Twojej babci Grażyną lvl. 60. No po prostu w pewnym wieku ludzie przestają się nadawać do wykonywania zawodów wymagających wysokiej sprawności
  • Odpowiedz
@Slabegeny: rozwiń, bo mnie ciekawi twoja wypowiedź, po czym tak wnioskujesz haha bo napisałem że teraz to 25 lat służby a kiedyś to było 15 lat?

bolą was emeryci w wieku 45 lat, ale wasi koledzy z tagu przegryw neetowcy ciągnący rentę to już was nie bolą
  • Odpowiedz