Aktywne Wpisy

Shoujiki +149
Nie ma bardziej wnerwiającego youtubera niż ten pyzaty i wiecznie niezadowolony obżartus xD chłop co potrafi zachwycać się kebabem z psa albo pleśniejącą zapiekanką z serem z proszku, ale daj mu do zjedzenia coś co nie jest chemicznie podrasowane w 100% i kosztuje więcej niż 20 pln to zjedzie ci interes ¯\(ツ)/¯ a jego fani podobny poziom, śmianie się z gwiazdek michelin, bo naklejka muala lepsza :DD beka bo Wojek zjadł burgera

źródło: IMG_2209
PobierzBloki z wielkiej płyty są tak solidne że - jak pokazała sytuacja na Ukrainie - może p--------ć w nie rosyjska rakieta i trzeba będzie tylko wyremontować dwa piętra? No niestety "niezależni eksperci" są innego zdania, dla bezpieczeństwa mieszkańców wielką płytę trzeba będzie wkrótce wyburzać. Ale na szczęście z pomocą przyjdą panowie z deweloperki i banków którzy dadzą nowiutki "apartament" 30m2 na 30-letni kredyt. (。◕‿‿◕。)
Oj
Oj

źródło: wielka płyta
Pobierz
Kamienica wysoka, więc chyba odpada instalacja elektrycznych pieców akumulacyjnych bo wszystko odleci pod sufit. Czy znalazłby się ktoś tak miły, kto powiedziałby mi co się najbardziej opłaca w takiej sytuacji? Aktualnie nie mam tak dużych środków żeby zamontować jakąś pompę ciepła lub coś drogiego co będzie tańsze w eksploatacji, chyba, że rzeczywiście warto względem ogrzewania elektrycznego.
Próbowałem znaleźć więcej informacji o ogrzewaniu podczerwienią (zarówno podłogowe jak i ścienne), ale wyskakują mi jedynie filmy i artykuły producentów, którym wiadomo, że nie wolno wierzyć. Jak to wygląda względem zwykłych mat lub przewodów grzewczych podłogowych? Aktualnie zainstalowane są stare grzejniki, ale bez podłączenia do jakiegoś głównego kotła.
Jeśli zdecyduję się na to ogrzewanie elektryczne podłogowe czy wtedy w formacie akumulacyjnym robić większą wylewkę? Boję się, że przez duże sufity ciepło i tak szybko będzie się ulatniać do góry, więc myślę, że lepiej grzać na bieżąco, bez długiego okresu nagrzewania. Niestety się na tym nie znam.
Z góry dziękuję i będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
#ogrzewaniepodlogowe #remont #remontujzwykopem #kamienica #ogrzewanie #elektryka #pomocy
źródło: sddefault
PobierzNo nagrzeje ci piec jakbys grzal węglem, nie wiem jak z wydajnoscia ale sam nad tym kminilem bo mam w kamienicy tez i podobny problem. Ale tutaj narazie jest gaz
Może zamiast tego zrobić kominek z płaszczem podpiętym pod kaloryfery na awaryjne sytuacje. Tylko wtedy chyba bufor by się przydał.
Myślałeś o klimie?
Zastanów się czy nie lepsze w takiej sytuacji byłyby grzejniki jednak.
Znajomi mają podobne mieszkanie to wstawili sobie malutki kocioł w kuchni, instalacja na PEX i to chodzi na grzejnikach + bojler.
Początkowo wydawało mi się to absurdalne ale działa bardzo dobrze, jest mało